Haberler

Ankara: Türkiye-fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'nda Çatlak

Fransa Parlamentosu'nun Ermeni Soykırımı İddialarını İnkar Edenlere Hapis Cezası Öngören Yasa Teklifini Kabul Etmesinin Ardından Türkiye-fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'nda CHP'li ve AK Parti'li Üyeler Birbirini Suçladı.

Fransa Parlamentosu'nun Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlere hapis cezası öngören yasa teklifini kabul etmesinin ardından Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'nda CHP'li ve AK Parti'li üyeler birbirini suçladı.

Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili ve AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, dostluk grubunun CHP'li Başkanı Şükrü Elekdağ'ı çalışmamakla ve particilik yapmakla suçladı. Özyılmaz, Fransa Parlamentosu'nun aldığı karara tepki göstermek amacıyla Dostluk Grubu'ndan yaşanan istifalara da karşı çıktı. "İstifa etmenin hiçbir çözüm getirmez" diyen Özyılmaz, istifa yerine daha etkin çalışılması gerektiğini vurguladı.

Dostluk Grubu'nun Fransa Parlamentosu'nun gündeminde bulunan teklifle ilgili bugüne kadar hiçbir çalışma yapmadığını, kendisinin bireysel çabalarının olduğunu dile getiren Özyılmaz, "CHP particilik yapmıştır. 4 yıldır faaliyette olan bu dostluk grubu hiçbir plan program yapamamıştır. Ortada yapılan hiçbir şey yoktur. Şimdi sayın Elekdağ ve bazı milletvekilleri CHP adına çalışma yapmak üzere Paris'e gittiler. Oysa Dostluk Grubu olarak oraya gitseydik çok daha faydalı olurdu. CHP, Dostluk Grubu'na sahip çıkmamıştır. Bireysel çalışmışlardır" diye konuştu.

Özyılmaz, Fransa'nın 400 bin Ermeni vatandaşını abluka altına alarak, bugünlerini riske attığını vurguladı. Fransa'nın bu kararla Ermenileri hem Türkiye hem dünyaya karşı zor durumda bıraktığını belirterek, "Demokrasilerde azınlığın çoğunluğa tahakküm ettiğine örnek olacaktır. Bugün ve yarın demokrasi derslerinde gösterilecek bir kanun çıkarılmıştır. Bu karar iki ülke ilişkilerine, Türkiye-AB ilişkilerine büyük zarar verecektir. Fransa, düşünce özgürlüğü ve demokrasiye karşı kavga başlatmıştır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title