Haberler

Ankara: Türk Müteahhitleri Birliği Toplantısı...(1)

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ek ödenek isteyen müteahhitlere, "Zırnık alamazsınız" karşılığını verdi. Devletin yaptırdığı işlerin karşılığını ödediğini belirten Unakıtan, "İster yapın ister yapmayın, bütçe fazlası iş yaparsanız zırnık alamazsınız" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ek ödenek isteyen müteahhitlere, "Zırnık alamazsınız" karşılığını verdi. Devletin yaptırdığı işlerin karşılığını ödediğini belirten Unakıtan, "İster yapın ister yapmayın, bütçe fazlası iş yaparsanız zırnık alamazsınız" dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, Türk Müteahhitleri Birliği'nin (TMB) Sheraton Otel'de düzenlediği yemekli toplantıya katıldı. Gecede TMB Başkanı Erdal Eren'in kürsüden yönelttiği soruları cevaplayan Bakan Unakıtan, kurumlar vergisinde söz verdikleri düşüşü mutlaka gerçekleştireceklerini ifade ederek, "'Kurumlar Vergisi yüzde 20'lere düşecek' dedik ve biz bu sözümüzün arkasındayız. Bu indirim meclisin yoğunluğu nedeniyle sarktı. Taslak bu hafta TBMM'de kabul edilecek ve Cumhurbaşkanı'na gönderilecek. Eli kulağında yani" diye konuştu. Eren'in stopaj vergi oranının yüzde 5'ten yüzde 2'ye indirilmesi önerisini de yanıtlayan Unakıtan, Kurumlar Vergisi'nden sonra stopaj vergisiyle de ilgilenecekleri belirterek, "Sizin fikrinizi alırız ama biz yine bildiğimizi yaparız" dedi. Türkiye'deki inşaat kalitesinden yakınan Unakıtan, müteahhitlere 'kaliteli işler yapın' mesajı verdi. Standartlara uygun olmayan yapılar nedeniyle insanların hayatını kaybettiğini hatırlatan Unakıtan, Türkiye'deki inşaat kalitesinin mutlaka artırılması gerektiğini kaydetti. Salonda bir müteahhidin ayağa kalkarak, ek ödenek talebinde bulunması üzerine Unakıtan, kendine has üslubuyla, "Aranızda 3-4 yıl önce iş yapmış ancak parasını halen daha alamamış kişiler var mı? Ben sanmıyorum. Size borçlarımızı peyderpey ödüyoruz, geçen yıl yine bir kısmını ödedik. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, işini yapıp parasını alamayan olmaz. Ben, 'Duble yol yaptım ama parasını alamadık' diyen kimseyi görmedim, varsa söylesin. İster iş yapın ister yapmayın, bütçe fazlası iş yaparsanız o parayı veremem. Yıl sonunda harcanmayan kalem olursa o zaman bakarız. Ama ek ödenek isterseniz zırnık alamazsınız. Memleketin ekonomik istikrarı müteahhitlerin ekonomisinden daha önemlidir. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Bana gelip ek ödenek demeyin, zırnık alamazsınız" şeklinde konuştu. Müteahhitlerin Mortgage Yasası'na ilişkin sorularını da cevaplayan Unakıtan, bu yasanın mutlaka çıkacağını söyledi. Yasanın meclisin gündeminde olduğunu hatırlatan Unakıtan, "Türkiye'de yapılması ve değiştirilmesi gereken çok yasa var. bu nedenle Meclis gündemi çok yoğun. Bu yasa en kısa zamanda çıkacak" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayı sonu itibariyle bütçenin denk, hatta biraz fazla olduğunu anlatan Bakan Unakıtan, "Bu ülkenin iki yakasını biraraya getirdik" dedi. Türkiye'nin 4 yıl sonunda elde ettiği yüzde 7.8'lik büyümeyi yakalayan başka bir ülke olmadığını kaydeden Unakıtan, ekonomik büyümenin istihdama yansımamasının nedenlerini sıraladı. Dünyada bütün ülkelerin aynı ürünün daha ucuza ve daha fazla savaşı içerisinde olduğunu savunan Unakıtan, Türkiye'nin bu rekabette geride kalamayacağını bildirdi. "Geldiğimiz günden beri Türkiye'de çok şey değişti, bu hükümetin değil Türkiye'nin başarısıdır" diyen Unakıtan, özel sektöre, "Bir an önce kurumsallaşın" önerisinde bulundu. Dünyadaki ticari rekabetin acımasız boyutlara ulaştığını belirten Unakıtan, "Kimse, kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Devlette kimsenin ayak değneği değildir. Bundan sonra her şeyi özelleştireceğiz. Devleti ekonomik faaliyetlerinden kurtarana kadar özelleştirme devam edecek. Paniğe kapılıp yanlış iş yapmayın, faturasını siz ödersiniz. Zararı size ait ama ben kazancınızdan verginizi paşa paşa alırım. Türk milletinin kimseye ihtiyacı yok. Türk milletinin en büyük dostu kendisidir, başkası değildir, bunu bilesiniz. Bizim iki önemli prensibimiz var. Birincisi mali disiplin, ikincisi yapısal reformlar. Her ikisini de ara vermeksizin devam ettireceğiz" diye konuştu.

Bakan Unakıtan, konuşmasının sonunda salondaki müteahhitler tarafından ayakta alkışlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title