Haberler

Ankara: Türk Kızılayı'nın, Sel Mağdurlarına Yardımları Sürüyor

Türkiye'nin Büyük Bölümünde Etkili Olan Fırtına ve Yoğun Yağışlar Sonrasında Harekete Geçen Türk Kızılayı, Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi Olmak Üzere, Zor Şartlar Altında İhtiyaç Sahipleri İçin Gerekli Acil Yardım Malzemelerini Afet Bölgelerine Ulaştırıyor.

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan fırtına ve yoğun yağışlar sonrasında harekete geçen Türk Kızılayı, başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere, zor şartlar altında ihtiyaç sahipleri için gerekli acil yardım malzemelerini afet bölgelerine ulaştırıyor.

Türkiye genelinde Güneydoğu Anadolu başta olmaz üzere, çok sayıda yerleşim bölgesinde etkili olan sağanak yağmur ve sel, can ve mal kaybına neden oldu. Türk Kızılayı Afet Müdahale ve Yardımlar Bölümü'nde kurulan Kriz Masası başkanlığında, Türkiye genelinde Kızılay Bölgesel ve Yerel Afet Müdahale-Lojistik merkezleri ile koordineli olarak, Şanlıurfa-Ceylanpınar, Batman-Merkez ve köyleri, Şırnak-Silopi, Diyarbakır-Çınar ve Bismil, Mersin-Kızkalesi, Mukadder Mahallesi, Kurtuluş Köyü ve Erdemli'de afet müdahalesi gerçekleştiriliyor.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden İstanbul Beykoz'a bin adet battaniye, 200 adet yatak; Elazığ Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden, Diyarbakır ili Bismil ve Çınar ilçelerine birer adet seyyar mutfak, Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesine bin 500 adet battaniye, 3 adet S3 ocak, 150 yatak, 300 adet mutfak seti, 300 adet üç gözlü ocak, Batman iline 750 adet battaniye ve 100 adet katalitik soba; Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi'nden Diyarbakır Bismil ve Çınar ilçelerine dağıtılmak üzere toplam bin adet kumanya; Kızılay Mersin Erdemli Şubesi tarafından Erdemli ilçesine bin adet kumanya; Muş Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden Silopi'ye 175 adet çadır, bin adet battaniye, 1 seyyar mutfak, 100 adet kampet, Uludere'ye 170 adet çadır, bin adet battaniye, 1 seyyar mutfak, 100 adet kampet; Siirt Kızılay Şubesi'nden Uludere'ye bin adet kumanya gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title