Haberler

Ankara: Tsk'nın Yeni Komuta Kademesi Ata'nın Huzurunda

Genelkurmay Başkanlığı görevini dün Orgeneral Hilmi Özkök'ten devralan Orgeneral Yaşar Büyükanıt başkanlığındaki TSK'nın yeni komuta kademesi, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Genelkurmay Başkanlığı görevini dün Orgeneral Hilmi Özkök'ten devralan Orgeneral Yaşar Büyükanıt başkanlığındaki TSK'nın yeni komuta kademesi, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından yeniden şekillenen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Dün Genelkurmay Başkanlığı'nı 'duygulu' bir töreninin ardından Orgeneral Hilmi Özkök'ten devralan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, '25. Genelkurmay Başkanı' sıfatıyla Ata'nın huzuruna çıktı. Orgeneral Büyükanıt ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, üzerinde 'Türk Silahlı Kuvvetleri' yazılı çelenkle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün kabrine geldi. Orgeneral Büyükanıt'ın Atatürk'ün kabrine çelengi bırakmasının ardından, komutanlar saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Orgeneral Büyükanıt, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazılanları yüksek sesle okudu. Orgeneral Büyükanıt, deftere şunları yazdı:

"Büyük Önderimiz Atatürk, ulusumuzun sarsılmaz güveni ve eksilmez desteğinden güç alan ve onun ayrılmaz bir parçası olan, varlığımızın teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 25. Genelkurmay Başkanı olarak görevime başlamanın onur ve heyecanıyla yüksek huzurundayım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; Türk Silahlı Kuvvetleri, çizmiş olduğun yolda ve gösterdiğin hedefler doğrultusunda her zamanki azim ve kararlılıkla yürüyerek, kutsal emanetin olan güzel vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, ulusumuzun ebedi varlığını ve oluşturduğun laik ve demokratik Cumhuriyet'in bağımsızlığını canı pahasına korumaya ve kollamaya devam edecek ve al bayrağımızı daima yükseklerde dalgalandıracaktır. Minnet ve şükran duyguları içerisinde huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title