Haberler

Ankara: Toki'nin İnşa Ettiği Konutların İletişim Alt Yapısını Türk Telekom Yapacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TOKİ'nin yapımına devam ettiği 200 bin konutun iletişim alt yapısının Türk Telekom tarafından sağlanacağını belirterek, "Hak sahipleri dairelerini teslim aldıklarında telefon ve internet gibi iletişim hizmetlerinin alt yapısı da hazır olacak" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Türk Telekom arasında varılan anlaşma çerçevesinde, TOKİ'nin bugüne kadar projelendirilen ve yapımı devam eden yerleşim yerlerinin iletişim alt yapısı Türk Telekom tarafından kurulacak. Anlaşma, TOKİ'nin 521 projesindeki yaklaşık 200 bin konutu kapsıyor. Ancak TOKİ ve Türk Telekom arasındaki işbirliğinin 2009 yılından sonra devam etmesi öngörülüyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın onur tanığı olarak imza koyduğu işbirliği protokolünü TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı, Genel Müdür Dr. Paul Doany imzaladı.

Türk Telekom Aydınlıkevler Kampusü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Dr. Doany, TOKİ'nin yaptırdığı 200 bin konutun iletişim alt yapısının Türk Telekom tarafından kurulmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Anlaşmanın 30 milyon dolarlık bir yatırımı kapsadığını anlatan Doany, kurulacak santrallerden sadece TOKİ konutlarının değil çevredeki konutların da yararlanacağını kaydetti. TOKİ Başkanı Bayraktar ise konut yapmak için aldıkları arsalarda alt yapı konusunda ciddi zorluklar yaşadıklarını vurgulayarak, yaşam alanlarında enerji ve haberleşmenin önemine değindi. Bayraktar, vatandaşların evlerinin işi biter bitmez telefon ve diğer iletişim hizmetlerine kavuşacağını ifade etti.

Bakan Yıldırım da, Türkiye'de Özal döneminde iletişim sektöründe ciddi hamlelerin yapıldığını belirterek, özellikle 1990'lı yılların ortalarında telekomünikasyon alanında büyük ilerlemelerin yaşandığını söyledi. 1975 yılında ailesinin telefon bağlatmak için tam 9 yıl beklediğini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin o günleri geride bıraktığını savundu. Türk Telekom'un TOKİ tarafından yapılan konutların iletişim alt yapısından sorumlu olacağını belirten Yıldırım, "Hak sahipleri dairelerini teslim aldıklarında telefon ve internet gibi iletişim hizmetlerinin alt yapısı da hazır olacak. İsteyen telefon isteyen internet bağlantısı yaptırabilecek. Türkiye'de 19 yılda 43 bin konut yapılırken, son 4 yılda rakam 200 bine ulaştı. Bununla birlikte alış-veriş merkezi, ibadethane gibi sosyal alanlar da inşa edildi" diye konuştu. Haberleşmenin, ekmek, su ve enerji kadar önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, işbirliği yapan TOKİ ve Türk Telekom yöneticilerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title