Haberler

Ankara: Tisk Başkanı Kudatgobilik'ten Gündeme İlişkin Açıklamalar

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (Tisk) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Yeni Cumhurbaşkanının Mutlaka, 'Objektif' ve 'Duayen' Olması Gerektiğini Savunarak, "Başbakan Erdoğan, Yeni Görevinde Siyaset Üstü Davranırsa ve Toplumun Her Kesimini Kucaklarsa Elbette Cumhurbaşkanı Olabilir" Dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, yeni cumhurbaşkanının mutlaka, 'objektif' ve 'duayen' olması gerektiğini savunarak, "Başbakan Erdoğan, yeni görevinde siyaset üstü davranırsa ve toplumun her kesimini kucaklarsa elbette cumhurbaşkanı olabilir" dedi.

Kudatgobilik, Park Fora Restorant'ta düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılının değerlendirmesini yaparken, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir işveren kuruluşu olan TİSK'in 'sadece paramızı kazanıp puromuzu içelim ve keyfimize bakalım' anlayışında olmadığını, ülke sorunlarına ilişkin tespit ve çözüm önerileri üretmeyi kendilerine görev addettiklerini kaydeden Kudatgobilik, bu görevlerini dün olduğu gibi bugün ve yarın da sürdüreceklerini kaydetti. Türkiye'nin OECD'ye göre 17, AB'ye göre 6. büyük ekonomiye sahip güçlü bir ülke olduğunu altını çizen Kudatgobilik, AK Parti'nin 4 yıllık iktidar döneminde makroekonomik düzelmelerin yaşandığını vurgulayarak, "Bu takım işi iyi götürdü. Türkiye bu 4 yılda çok önemli işler yaptı. İstikrarlı bir ekonomik büyüme yakaladık. Türkiye, bugün AB içerisinde 5 yıl büyümeyi hedefleyen tek ülke. Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım. Hükümet, IMF'yi çok iyi idare etti ve son 6 aya kadar AB konusunu iyi yönetti" diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin çok başarılı bir dönem geçirdiğini ve görev süresinin uzatılmamasına üzüldüklerini ifade eden Kudatgobilik, Serdengeçtiği'yi 'ekonomide başarı göstermiş bir takımın kaptanı' olarak nitelendirdi. Kudatgobilik, "Bugünkü Merkez Bankası Başkanı'nın eleştirmiyorum ama Serdengeçti gönderilmemeliydi" ifadesini kullandı. Türk sanayicisine ve Türk insanına güvendiklerini söyleyen Kudatgobilik, Türkiye'nin büyük ülkelerden biri olacağına inandıklarını vurguladı. "2007 yılı Türkiye için kayıp bir yıl olmasın" uyarısında bulunan Kudatgobilik, başta cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olmak üzere bu yılın kayıp geçeceğine dair işaretlerin bulunduğunu savundu. Türkiye'nin zaman kaybetmeye tahammülünün bulunmadığını belirten TİSK Başkanı Kudatgobilik, Türkiye'nin istihdam, tarım, para gibi bir çok önemli konuda politikası olmadığını iddia etti.

Kudatgobilik, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı makamının önemine dikkat çeken Kudatgobilik, bu makamın Türk insanının tamamının temsil edildiği amme vicdanın sesi olduğunu ifade etti. "Objektif" ve "duayen" vasıflı birinin cumhurbaşkanı seçilmesinden yana olduklarını anlatan Kudatgobilik, "Bu kriterlere uymayan birinin cumhurbaşkanı seçilmesi ülkeye zarar verir. Büyüme hızını düşürür, uluslararası ilişkilere zarar verir" dedi.

Kudatgobilik, gazetecilerin ısrarla cumhurbaşkanlığı konusunda isim vermesini istemesi üzerine, "Mesela Sakıp Sabancı hayatta olsaydı olabilirdi. Bununla birlikte İhsan Doğramacı, Kamuran İnan, Hikmet Çetin de olabilir. Ama bunların dışında neden bir kadın cumhurbaşkanımız olmasın? Gelin ihtilal yapalım, güçlü bir kadın ortaya çıkaralım ve peşinden gidelim" cevabını verdi. Kudatgobilik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, "Yeni görevinde siyaset üstü davranırsa ve toplumun her kesimini kucaklarsa cumhurbaşkanı olabilir" diye konuştu. TİSK Başkanı Kudatgobilik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iyi bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirdiğini, anayasanın korunması ve objektif olma konusunda iyi bir tutum sergilediğini savunarak, "Bizim gönlümüzden geçen, sayın Sezer'den daha üst meziyetleri olan biri cumhurbaşkanı seçilsin" şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından 6 ay ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu'nun yasalaşmasını başından beri istediklerini belirten Kudatgobilik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ise mutlaka özerk bir yapıda olması gerektiğini söyledi.

Erken seçim tartışmalarını değerlendiren Kudatgobilik, Başbakan Erdoğan'ın görev süresinin sonuna kadar görevinin başında kalması gerektiğini vurguladı. 380 YTL'den 403 YTL'ye çıkan asgari ücretin çalışan için yetersiz olduğunu ifade eden Kudatgobilik, ancak bir çalışanın işverene maliyetinin bin 200 YTL'yi geçtiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title