Haberler

Ankara: Thy'nin Ulaştırma Bakanlığı'na Bağlanması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel bir şirket olduğunu ancak kamu payının olduğunu hatırlatarak, "Bu haliyle Ulaştırma Bakanlığı'na geçebilir mi? Geçebilir. Bunun anlamı kamu payını özelleştirmeyeceğiz demektir" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel bir şirket olduğunu ancak kamu payının olduğunu hatırlatarak, "Bu haliyle Ulaştırma Bakanlığı'na geçebilir mi? Geçebilir. Bunun anlamı kamu payını özelleştirmeyeceğiz demektir" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son günlerde Türk Hava Yolları ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. THY'nin mevzuatına göre özel bir şirket olduğunu ancak hala kamu payına sahip olduğunu ve şimdi de Özelleştirme İdaresi'ne bağlı olduğunu hatırlatan Yıldırım, zaman içerisinde kalan paylarının da özelleşebileceğini söyledi. Bakan Yıldırım, THY'nin her türlü iş ve işlemlerinin Hazine adına Maliye Bakanlığı'na ait olduğunu, kendilerine ise dertlerinin bağlı olduğunu ifade ederek, "Herhangi bir vatandaşımız geç kalırsa, uçak kalkmazsa, arıza olursa, kabin görevlisinden kötü muamele görürse, yer hizmetlerinde sıkıntı olursa bunların hepsi bize gelir. Bu haliyle Ulaştırma Bakanlığı'na geçebilir mi? Geçebilir. Bunun anlamı kamu payını özelleştirmeyeceğiz demektir" diye konuştu. Yıldırım, tekrar özelleştirme olması durumunda ise Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla yeniden Özelleştirme İdaresi'ne bağlanabileceğini kaydetti.

THY elemanlarının mesai yoğunluğundan dolayı 'bir günlük eylem kararı' alma hazırlığında olduklarının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, son günlerde Hava-İş Sendikası'nın bir günlük eylem için ilanlarının çıktığı belirterek, "Biz mağduriyet olmaması için arkadaşlarımızı uyardık" dedi. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) ve Hostes ve Kabin Memurları Derneği (TASSA) ile görüştüklerini belirten Bakan Yıldırım, bu görüşme sonunda eylemin gerçekleşmeyeceğini bildirdiklerini söyledi. Yıldırım, Sivil Havacılık olarak çalışanların iddialarını incelediklerini belirterek, uluslararası normlara uygun olmayan bir uygulama yapılmasına izin vermelerini kimsenin beklememesini istedi. Söz konusu olayla ilgili iddianın limitlerde uçuş yaptıkları yönünde olduğunu kaydeden Yıldırım şunları kaydetti:

"Bir pilotun standart aylık uçuşu bin saatken, filo küçükken 700-800 saat uçuş yapıyordu, filo büyüdüğü için şimdi 900-950 saatlerde gerçekleşiyor. THY'nin uyguladığı yeni program var. Uçuş ekibinin organizasyonu eskiden manuel yapılıyordu, bu program otomatik olarak yapıyor. Burada herhangi bir sorun gözükmüyor. Sivil Havacılık olarak Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kurallarına aykırı bir tutum varsa, bu THY de olsa gereğini yapmak zorundayız."

THY'ye aksamalardan dolayı verilen 8 bin YTL'lik cezanın az olup olunmadığının sorulması üzerine Yıldırım, cezaların her bütçe yılında Maliye Bakanlığı tarafından belirlendiğini ve bu miktarların uygulandığını söyledi. "Bunun dışında ağır bir ceza uygulanırsa yargıdan döner" diyen Yıldırım, cezaların asıl amacının mali yönden sıkıntıya sokmak değil, 'dikkatli olun' şeklinde bir uyarı olduğunu söyledi. Yıldırım, ancak hatanın tekrarında ağır cezaların olduğuna dikkat çekerek, uçuş lisansının bile geri alınabileceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title