Haberler

Ankara: Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması

TBMM Genel Kurulu'nda Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması İçin Yapılan Başvuruların Terör Tazmin Komisyonu'nca Sonuçlandırılmasının Süresinin 1 Yıl Uzatılmasını Öngören Teklif Kanunlaştı. Teklif Hakkındaki Oylamaya 266 Milletvekili Katılırken, 266 'Kabul' Oyu Verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması için yapılan başvuruların Terör Tazmin Komisyonu'nca sonuçlandırılmasının süresinin 1 yıl uzatılmasını öngören teklif kanunlaştı. Teklif hakkındaki oylamaya 266 milletvekili katılırken, 266 'Kabul' oyu verildi.

Genel Kurul'da kabul edilen yasaya göre, 19 Temmuz 1987 tarihiyle Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun'un yayımlandığı 27 Temmuz 2004'e kadar geçen sürede, terörle mücadele kapsamında zarar gören gerçek kişilerle özel hukuk ve tüzel kişilerin faydalanmaları için yapılan başvuruların sonuçlandırılması için 2007 Ocak ayına kadar tanınan süre 1 yıl uzatılmış oldu. Bu süre, Bakanlar Kurulu kararıyla da her yıl yeniden uzatılabilecek. Terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması için Aralık 2006 tarihi itibariyle 225 bin 773 kişinin başvuruda bulunduğu, 44 bin 639 dosyanın tamamlandığı belirtildi.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap veren İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bu işle ilgili 104 komisyon bulunduğunu belirterek şu ana kadar komisyonlardan olumlu olarak nitecelenen dosya sahiplerine 140 trilyon ödeme yapıldığını bildirdi. Köye dönüş ve rehabilitasyon kapsamında 145 bin 358 kişinin köyüne döndüğünü bildiren Bakan Aksu, kanundan yararlanmak için 225 bin 773 vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirterek, zarar tespit komisyonlarının 44 bin 639 dosyayı tamamladığını söyledi. Komisyonların kararlarında etkin ve verimli olması, karar verilirken ortak bir standart uygulanması için personeli eğitime tabi tuttuklarını ifade eden Aksu, komisyonların görev süresinin 1 yıl uzatılmasını gerekli gördüklerini anlattı.

Bakan Aksu, geçici köy korucularıyla ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını kaydetti. Bakan Aksu, bu tasarıyla geçici köy korucularının prim ödemeden sigortalı olacağını belirtti. İçişleri Bakanı Aksu, bu düzenlemenin Avrupa'daki yansımasına ilişkin bilgi verirken, yasa çıktıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki (AİHM) davaların Türkiye'ye gönderildiğini söyledi. Aksu, "Bu yasayı çıkarıp komisyonlar teşkil edip, çalışmaya başladıktan sonra AİHM'ye başvuranlara, 'iç hukuk yolu açılmış' diye dosyaların hepsi geri gönderilmiştir. Bu önemli bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title