Haberler

Ankara: Tbmm Kurumlararası Futbol Turnuvası Yarın Başlayacak

TBMM Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 'TBMM 2006 Yılı Kurumlararası Futbol Turnuvası' 4 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

TBMM Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 'TBMM 2006 Yılı Kurumlararası Futbol Turnuvası' 4 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

22 Eylül Cuma günü oynanacak final maçı ile sona erecek turnuvada toplam 40 maç oynanacak. 16 takımın yer aldığı turnuvaya kurumlar kendi personelinden oluşan takımlarla katılıyor. Turnuva'nın açılış gününde ilk maç saat 17.30'da Sanayi Ticaret Bakanlığı takımı ile İçişleri Bakanlığı takımları arasında yapılacak. Personel Eğitim ve Yönetim Müdürlüğünce oluşturulan komite gözetiminde yapılacak olan turnuvanın, bu yıl düzenleme ve disiplin komitelerinde geçen yıllardan farklı olarak diğer kurumlardan da temsilci bulunuyor. Turnuvaya ilişkin organizasyon ihtiyaçları TBMM'nin ilgili birimleri tarafından karşılanacak. Turnuva için TBMM'nin resmi sitesinde (www.tbmm.gov.tr.) bir web sayfası oluşturuldu. Turnuvaya ilişkin tüm bilgiler siteden öğrenilebilecek. Turnuvaya katılan takımlar ise şöyle:

İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Çevre ve Orman Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakanlık, Emekli Sandığı.

TURNUVA ESASLARI

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından gönderilen hakemlerin görev yapacağı müsabakalarda komite tarafından belirlenen kurallar uygulanacak. Maçlar hafta içi 17.30-21.05 saatleri arasında TBMM Spor tesislerinde yapılacak. Toplam 16 takımın katıldığı turnuvada maçlar dörderli takımlardan oluşan 4 grup halinde tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Grup maçları sonunda her grubun ilk iki takımı çapraz olarak eşleşmek suretiyle çeyrek final, yarı final ve final maçı oynayacaklar. En fazla 14 kişilik oyuncu listesi verebilecek takımlar maçlar başladıktan sonra bu listeye ilave sporcu kaydedemeyecekler. 7 kişi olarak sahaya çıkabilecek takımların maç içerisinde 4 oyuncu değiştirme hakları olacak. Takımlar listelerini, kurum sicil numaraları, birim adı, isim ve soyadları yazılı olarak verecekler. Maçlarda centilmenlik kuralları da düşünülerek herhangi bir taşkınlığa sebebiyet veren oyuncu veya takımlar, gerek hakemlerin gerekse de görevlendirilen düzenleme komitesinin raporları doğrultusunda Disiplin Komitesi'nin kararı ile turnuvadan ihraç edilebilecekler. Futbol Federasyonu kurallarına göre oynanacak maçlarda sarı-kırmızı kart, kaleciye geri pas, puanlama sistemi gibi kurallar da geçerli olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title