Haberler

Ankara: TBMM Başkanı Arınç'ın "Dünya Gıda Günü" Mesajı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gıda Tüketimi Konusundaki Aşırı Savurganlığın, Türkiye Kadar Tüm Dünyanın Üzerinde Hassasiyetle Durması Gereken Önemli Bir Sorun Olduğunu Belirterek, "O Nedenle Gıda Tüketiminde İsrafı Önleyecek Politikalar Geliştirmek Tüm İnsanlığın Yararına Olacaktır" Dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, gıda tüketimi konusundaki aşırı savurganlığın, Türkiye kadar tüm dünyanın üzerinde hassasiyetle durması gereken önemli bir sorun olduğunu belirterek, "O nedenle gıda tüketiminde israfı önleyecek politikalar geliştirmek tüm insanlığın yararına olacaktır" dedi.

Arınç, 'Dünya Gıda Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Arınç, mesajında şunları kaydetti:

"Yeterli gıda üretimi ve dengeli beslenmenin sağlanamaması konusu, günümüz dünyasının en önemli sorunlarından biri durumundadır. Sorunun giderilmesi noktasında, uluslararası kamuoyu ve otoritelere büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyetin ilanından itibaren tarım alanında büyük bir atak başlatan ülkemiz, kısa sürede büyük mesafeler kat ederek, gıda üretimi konusunda dünyanın sayılı devletleri arasındaki yerini almıştır. Buna karşın, gıda tüketimi konusundaki aşırı savurganlık, ülkemiz kadar tüm dünyanın üzerinde hassasiyetle durması gereken önemli bir sorundur. O nedenle gıda tüketiminde israfı önleyecek politikalar geliştirmek tüm insanlığın yararına olacaktır. Sağlıklı bir nesil ve doğal bir çevre, gıda üretimi ve tüketimi konularındaki bilinçli davranışlarımızla oluşacaktır. Organik tarım ve organik ürün çeşitlerine son yıllarda verdiğimiz değer, geleceğimiz adına oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye'de ve tüm dünyada daha fazla ve daha sağlıklı gıda üretimi yapılarak daha adil paylaşılmasını diliyorum".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title