Haberler

Ankara: TBMM Başkanı Arınç'ın Basın Toplantısı (3)

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'de Bugün Düzenlediği Basın Toplantısında Gazetecilerin Sorularını da Cevaplandırdı. Bir Gazetecinin, "Demokrasimiz Yara Almıştır" İfadelerinden Neyi Kastettiğini Sorması Üzerine, Arınç Şu Karşılığı Verdi:

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'de bugün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Bir gazetecinin, "Demokrasimiz yara almıştır" ifadelerinden neyi kastettiğini sorması üzerine, Arınç şu karşılığı verdi:

"1946 yılında çok partili döneme geçişten bu yana geçen 60 yıllık sürede, 10-15 yıllık istikrar dönemleri yaşandı. Bunların bir kısmı darbeler, muhtıralar, post modern darbelerle kesintiye uğradı. Demokrasimiz yaralı derken bunları kast ediyorum. Ben bu dönemlerde demokrasinin Anayasa'ya aykırı olarak kesintiye uğradığını ve yaralandığını söylemek istiyorum."

Arınç, bir başka soru üzerine pek çok kuruma Meclis'in üye seçmesinin gayet normal olduğunu ifade etti. Sayıştay üyeleri seçiminin Meclis'e verilmesine ilişkin yasal düzenlemenin tartışmaya neden olduğunu, aynı tartışmanın ombudsmanlık yasasında da yaşanabileceğini dile getiren Arınç, üyelerin Meclis tarafından seçilmesine karşı olan düşünce güç odakları bulunduğunu söyledi. Bunun demokrasi kültürü ile bağdaşmayan bir davranış olduğunu kaydeden Arınç, "Anayasa Mahkemesi'nin bir kısım üyelerinin de TBMM tarafından seçilmesini arzu ediyorum. Bunun batıda örnekleri var" dedi.

Arınç, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı ve "Türkiye'de irtica var mı?" şeklindeki sorulara, daha önce bu konularda açıklama yaptığını belirterek cevap vermedi.

Arınç, son günlerde DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasındaki tartışmalarla ilgili bir soruya da, "Benim o konularda konuşmam uygun düşmez, benim araya girmem doğru olmaz" diyerek karşılık verdi.

"BİR UTANÇ VESİKASI"

Bir gazetecinin, Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın Erivan'da yaptığı konuşmanın ardından Fransa Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza getiren teklifin kabul edilmesi ve bunun ardından da Chirac'ın Başbakan Erdoğan'ı aramasını 'samimi bulup bulmadığını' sorması üzerine Arınç, "Sayın Chirac'ın bu yaştan sonra yaptıklarının ne anlama geldiğini TBMM Başkanı'na değil, sokaktaki çocuğa sorsanız cevabını verir" karşılığını verdi. Asala terörünün yoğunlukla Fransa'da gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını kaydeden Arınç, "Ermeni katliamcıların avukatlığını yapan Deveciyan'ın verdiği ve Fransa Meclisi'nde kabul edilen teklif bir utanç vesikasıdır. Bu konuda samimiyet testinden geçen biz değil onlardır" diye konuştu.

Bülent Arınç, AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip'in yaptığı 5 adet tabloya 20 bin YTL ödendiği yolundaki haberin hatırlatılması üzerine, 2.5 sene önce yaşanan bu olayın yeniden gündeme taşınmasına tepki gösterdi. Arınç, Recep Garip'e, malzeme, görsellik ve yaratıcılık karşılığında kendi ödeneğinden 20 milyar lira ödeme yapıldığını anlatırken, "O tabloları bir milletvekilimiz yaptı, bundan gurur duyuyoruz ve karşılığında verdiğimiz parayı da çok küçük buluyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title