Haberler

Ankara: TBMM Adalet Komisyonu Toplantısı

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Kaçakçılıkla Mücadele Yasa Tasarısı Görüşmeleri Yapılıyor.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Kaçakçılıkla Mücadele Yasa Tasarısı görüşmeleri yapılıyor.

Tasarıyla kaçakçılık suçlarında etkin pişmanlıktan yararlanma şartları ağırlaştırılıyor.

Kaçakçılık suçu işlemiş olan kişi, etkin pişmanlık göstererek soruşturma evresi sona erinceye kadar suç konusu eşyanın gümrüklenmiş değerinin 2 katına kadar parayı devlet hazinesine ödediği takdirde, hakkında kaçakçılık suçlarından dolayı verilecek caza yarı oranında indirilecek. Komisyonda yapılan müzakerelerde tasarıda yer alan, "etkin pişmanlık" hükmü önergeyle değiştirildi. Buna göre, fiilin bütünüyle ortaya çıkmasına hizmet ve yardım eden suç ortağına verilecek ceza, üçte iki oranında indirilecek.

Yine kaçakçılık suçu işlemiş olan kişi, etkin pişmanlık göstererek soruşturma evresi sona erinceye kadar suç konusu eşyanın gümrüklenmiş değerinin 2 katına kadar parayı devlet hazinesine ödediği takdirde hakkında kaçakçılık suçlarından dolayı verilecek caza yarı oranında indirilecek. Tasarıda hayali ihracat suçuna da etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması öngörülürken, kabul edilen önergeyle bu düzenlemeden vazgeçildi.

Tasarının görüşmeleri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title