Haberler

Ankara Soylu: Ben Hayatımda Bu Kadar Şaibenin Olduğu Bir Seçim Görmedim

Soylu: Ben hayatımda bu kadar şaibenin olduğu bir seçim görmedimCaner ÜNVER/ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı hakkında, "Ben, İstanbul'da hayatımda bu kadar şaibenin olduğu bir seçim görmedim.

Soylu: Ben hayatımda bu kadar şaibenin olduğu bir seçim görmedim

Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı hakkında, "Ben, İstanbul'da hayatımda bu kadar şaibenin olduğu bir seçim görmedim. Demokrasiyi beğenmeyenler, kendi oyu ile bizi birbirine eşit kılmayanlar, sosyal medyandan tezahürat üretiyor. Oyu sosyal medya kullanmıyor, vatandaş kullanıyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seğmen Konağı'nda yapılan iftara Bakan Soylu'nun yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve çok sayıda davetli katıldı. Soylu, iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişte bugünkünden çok daha büyük problemleri atlattığını belirterek, "Ne kadar farklı saflara savrulsak da, vatan denı·ldı·g'ı·nde yı·ne bu sofralardakı· gı·bı· bı·r araya gelı·yoruz. Bunları anlatmamda kı· muradım s¸udur; Bugün ülke gündemı·nde, sı·yaset sahnesı·nde sı·zlerı·n de takı·p ettı·g'ı· bı·rtakım tartıs¸malar yas¸ıyoruz. Bunlardan sakın moralı·nı·z bozulmasın. Sı·stem ı·s¸ledı·g'ı· müddetçe, hukuk süreçlerı· ı·s¸ledı·g'ı· müddetçe, bütün engeller as¸ılır. Asıl önemlı· olan, tartıs¸maları gerı·de bırakabı·lecek çözümler üretmektı·r. Türkı·ye, bundan çok daha s¸ı·ddetlı· yüksek sesli sı·yası· gündemler yas¸amıs¸tır" diye konuştu.

Türkiye'nin askerı· darbelerle karıs¸tığını, siyasetçilerini, gençlerini karanlık tezgahlara feda ettiğini belirten Soylu, şunları söyledi:

"Bı·r s¸ekı·lde ayakta kalmayı bas¸ardık. Hepsı·nı·n arkasında dıs¸arıdan ı·thal zı·hnı·yetler vardı. Hepsı·nı·n arkasında yabancı fitne odaklarının, lobı·lerı·n, locaların adamları vardı, hala da varlar. İsı·m deg'ı·s¸tı·rdı·ler, FETÖ oldular, PKK oldular, bas¸ka yapılanmalar oldular. Ama bı·z çok s¸ükür, yı·ne yan yanayız, yı·ne aynı sofranın etrafındayız."

'OYU SOSYAL MEDYA KULLANMIYOR, VATANDAŞ KULLANIYOR'

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı hakkında konuşan Soylu, hayatı boyunca bu kadar şaibenin bir arada bulunduğu bir seçim görmediğini belirterek, "İstanbul'da seçime gideceğiz, buradan duanıza ve desteğinize ihtiyacımız var. Ben İstanbul'da hayatımda bu kadar şaibenin olduğu bir seçim görmedim. Demokrasiyi beğenmeyenler, 'ben sandığa niye oy vereceğim' diye gitmeyenler, kendi oyu ile bizi birbirine eşit kılmayanlar sosyal medyandan tezahürat üretiyor. Oyu sosyal medya kullanmıyor, vatandaş kullanıyor. Çok çalışacağız, çok gayret göstereceğiz ve seçimi kazanım Tayip Erdoğan'ın önderliğinde 5 yıl hizmet etmiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belediye Başkanlığı İstanbul Ankara DHA Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title