Haberler

Ankara: Sivil Toplum Kuruluşlarından ATO Başkanı Aygün'e Destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kendisi İçin, "O Koltuğa Yakışmıyor" Açıklaması Yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e Tepki Göstererek, "Bakan Şahin'in Talihsiz Açıklamaları O Makama Yakışmadı" Cevabını Verdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, kendisi için, "O koltuğa yakışmıyor" açıklaması yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e tepki göstererek, "Bakan Şahin'in talihsiz açıklamaları o makama yakışmadı" cevabını verdi.

Bakan Şahin'in Aygün için sarf ettiği, "O koltuğa yakışmıyor" sözlerinden sonra bugün 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu başkanı ve yöneticileri toplu halde Aygün'ü ziyaret ederek destek verdi. Toplantıda ilk söz alan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Aygün'ün iç ve dış politik gelişmelere karşı son derece duyarlı bir insan olduğunu belirterek, Şahin'in memurlara yapılan düşük zam oranının toplumda doğuracağı infiali önlemek ve gündem değiştirmek için bu tür sözler söylediğini iddia etti. ATO gibi Türkiye Kamu-Sen'in de ülke sorunlarına karşı duyarlı davranmak zorunda olduğunu anlatan Akyıldız, bu nedenle zaman zaman siyasetçi gibi konuşmasının gayet normal olduğunu savundu.

Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, ülkeyi yönetenlerin demokrasiyi iyi anlamak ve özümsemek zorunda olduğunu belirterek, kim, nereye ve nasıl seçilmişse seçilsin buna saygı gösterilmesini istedi. "Ben seçildim burayı hak ediyorum, sen seçildin ama hak etmiyorsun mantığı yanlıştır" ifadesini kullanan Ercan, Aygün'e dönerek, "Senin başın dik alnın açık. Sen o koltuğu dolduruyorsun, ama oturduğu koltuğu dolduramayanlar var" şeklinde konuştu.

Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Fethi Bolayır, Aygün için "Kuva-i Milliye'nin, Misak-i Milliye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sesi" değerlendirmesinde bulundu. Sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının konuşmaların ardından söz alan ATO Başkanı Aygün, "değerli dostlarım" dediği konuklarıyla ülkenin bağımsızlığı ve bekası için sırt sırta mücadele verdiğini kaydetti. Bakan Şahin'in, Vakıflar Yasası'nın getireceği tehlikelere ilişkin görüşlerini açıklamasından rahatsız olduğunu ifade eden Aygün, şunları söyledi:

"Biz Azınlık Vakıfları Yasası'nı tehlikeli bulduğumuzu söyledik. Bunun Türkiye'yi Serv'e götüreceğini savunduk. Bunu sadece ben değil CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, rektörler ve bir çok kesim aynı şeyi söyledi. Bakan 'Aygün bu konularla neden ilgileniyor?' diyor. Türkiye'de azılık vakıflarının yüzde 90 Rum'dur. 3 bine yakın Rum vatandaşımız yaşıyor. Morgate ve Süpermarketler gibi çıkmayı bekleyen bir çok yasa varken, neden bu yasaya öncelik tanındı? Çünkü AB öyle istiyor. Bakan Şahin'in talihsiz açıklamaları makama yakışmadı. Ben bu makama 4 kez seçimle geldim. Biz atama, kararname, birilerinin işareti ve yakamızda rozetimizle gelmedik. Benim yakamda sadece Türk bayrağı vardır, ölene kadara bunu çıkarmayı düşünmüyorum. Esnafa layık olup olmadığıma esnaf karar verir, esnaf seçimde beni seçerek kararını verdi zaten. Başta Başbakan ve bakanlar olmak üzere hükümet üyeleri sinirlerine hakim olmaları gerekir. Bakan Şahin'e tabii ki kırgınım ve tepkiliyim. Orhan Pamuk, 'Bu ülkede 1 milyon Ermeni'yi ve 30 bin Kürt'ü öldürdük' diyor. Hırant Dink, 'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur' diyor. Elif Şafak, 'Bütün akrabalarını 1915'te kasap Türkler'in ellerinde kaybetmiş bir sülalenin torunuyum. Köklerime ihanet etmeyi öğrendim, soykırımı inkar etmek üzere yetiştirildim', 'Sen kalk gel Orta Asya'dan, dal dosdoğru Anadolu'nun bağrına, sonra bir bakmışsın her yerdeler. Orada yerleşik milyonlarca Ermeni'ye ne oldu peki? 'Asimile' edildiler, eridiler, yetim bırakıldılar, sürüldüler, mal mülklerinden oldular' diyor. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendick, 'Türk ordusu PKK ile savaşmayı seviyor. Böylece değerini koruyor. Başbakan, Kürtler'le diyaloga geçince, ordu provokasyona başladı. PKK da yanıt verdi' diyor. Bunlar kadar ifade özgürlüğümüz olsun".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title