Haberler

Ankara: Shp'den Erdoğan-baykal Buluşması Yorumu

SHP Genel Saymanı Mehmet Yula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın buluşmalarının dışarıdan görüldüğü gibi masum bir hayırlı olsun ziyareti olmadığını öne sürdü.

SHP Genel Saymanı Mehmet Yula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın buluşmalarının dışarıdan görüldüğü gibi masum bir hayırlı olsun ziyareti olmadığını öne sürdü.

SHP Genel Saymanı Yula, yaptığı yazılı açıklamada, bugünkü Erdoğan-Baykal buluşmasının masum bir hayırlı olsun ziyareti olmadığını tahmin ettiklerini belirterek, bunun nedeninin, Erdoğan ve Baykal'ın daha önce sergiledikleri tutum ve davranışları olduğunu öne sürdü. Yasal koşulları yerine getirmiş siyasi partilere Hazine yardımı yapılmasına ilişkin yasa maddesinin 29 Nisan 2005 tarihinde CHP-AK Parti işbirliğiyle yok edildiğini söyleyen Yula, SHP'nin bu konuda başlattığı yasal sürecin sonunda Ankara İdare Mahkemesi'nin kararıyla Hazine yardımı aldığını hatırlattı. Anavatan Partisi'nin hazine yardımının devam etmesine ilişkin başlattığı ikinci yasal sürecin sonunda yardıma hak kazanmasının, Maliye Bakanlığı'nın direnişiyle karşılaştığını kaydeden Yula, Baykal'ın Başbakan Erdoğan'a bugünkü görüşmede 'Diğer partilerin hak ettikleri Hazine yardımını engellemeyin, demokrasi yara alır' şeklindeki dileğini iletip iletmediğini merak ettiklerini bildirdi. Yula, açıklamasında şu ifadelerin kullandı:

"Bugünkü görüşmede sayın Başbakan'ın sayın Baykal'a ülkenin geleceğiyle ilgili kimi projeleri paylaşıp paylaşmadığını, erken seçim stratejisi ve cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bilgi verip vermediğini de merak ediyoruz. Sayın Başbakan'ın siyasi partilere Hazine yardımının sürdürülmesine ilişkin yargı kararlarını uygulaması konusunda Maliye Bakanı'na önümüzdeki günlerde bir talimatının olup olmayacağını da merakla izleyeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title