Haberler

Ankara: Sezer'in "Dünya Engelliler Günü" Mesajı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kamuda 40 Bin Engelli Kadrosunun Boş Tutulduğunu Belirterek, "Engelliler İçin Pozitif Ayrımcılık Uygulanması Zorunludur" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kamuda 40 bin engelli kadrosunun boş tutulduğunu belirterek, "Engelliler için pozitif ayrımcılık uygulanması zorunludur" dedi.

Sezer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Sezer mesajında, kamuda 40 bin engelli kadrosunun boş tutulduğunu belirterek, "Engelliler için pozitif ayrımcılık uygulanması zorunludur" diye konuştu.

Sezer, 8.5 milyon engelli vatandaş bulunduğunu, aileleriyle birlikte engellilik konusunun, 25 milyona yakın insanımızı ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı. Halen engelli vatandaşların büyük bir kısmının yoksulluk sınırı altında yaşadığını ve sadece yüzde 2'sinin özel eğitim, yüzde 3'ünün istihdam olanaklarından yararlanabildiğini ifade eden Sezer, sağlık ve rehabilitasyon hizmetleri ile koruyucu ve önleyici hizmetlerin de yetersiz olduğunu kaydetti. Sezer, "Terör, akraba evlilikleri, iş ve trafik kazaları ile engelli sayısı her geçen gün artıyor. Engelliler tüm toplumsal kaynaklardan 'eşitlik ilkesi' çerçevesinde eksiksiz yararlanmalı; konu çok daha ciddi olarak ele alınmalıdır. Diğer insanlarımız gibi engelliler de, engel türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürme hakkına sahiptir. Yaygın bir yardım hizmetinin sağlanması için kamu kaynakları seferber edilmeli ve ülke çapında bilinçlendirme programları uygulanmalıdır" açıklamasında bulundu.

Engelli vatandaşların üstesinden gelemeyecekleri hiçbir zorluk ve yapamayacakları hiçbir iş olmadığına inandığını kaydeden Sezer, "Bütün mesele, onların gerekli niteliklerle donatılması ve önlerinin açılmasıdır. Bu nedenle, engelliler için pozitif ayrımcılık uygulanması zorunludur. Yasa çıkarmak yetmez. Bunların uygulanması ve uygulamanın da denetlenmesi gerekir. Şu anda kamuda 40 bin engelli kadro boş tutuluyor. Yani devlet kurumlarında bile yasalar uygulatılmıyor. DSP iktidarında, mutlaka bu boş kadrolar doldurulacaktır. Tüm engelli yurttaşlarıma 'Dünya Engelliler Günü'nde esenlik dileklerimi, en içten saygı ve sevgilerimi sunarım" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title