Haberler

Ankara: Sezer'den Başsavcısı Ok'a Destek

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un değerlendirmelerinin haklı olduğunu ifade etti. Sezer, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in eleştirilere cevap vermek yerine bunlardan ders alması gerektiğini bildirdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un değerlendirmelerinin haklı olduğunu ifade etti. Sezer, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in eleştirilere cevap vermek yerine bunlardan ders alması gerektiğini bildirdi.

DSP Genel Başkanı Sezer, yaptığı yazılı açıklamada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un dün yargı bağımsızlığı ve savcılık sisteminin tarafsızlığı konusunda yaptığı değerlendirmelere işaret ederek, Ok'un bu değerlendirmelerinin tamamında haklı olduğunu ifade etti. Sezer, Ok'un bu değerlendirmeleri görev ve sorumluluğunun gereği olarak yaptığını düşündüklerini bildirdi. Danıştay'a yapılan saldırılan sonra hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların ortada olduğunu kaydeden Sezer, olayın hemen ardından bir Başbakan Yardımcısı'nın Meclis kürsüsünden "sürprizlere hazır olun" diyebildiğini, Başbakan Erdoğan'ın da birçok kez gizli olması gereken hazırlık soruşturmasının içinde olduklarını gösteren beyanlarda bulunduğunu kaydetti.

Nuri Ok'un, hükümetin yargıç gibi çalıştığı yönündeki sözlerinin, hükümet yetkililerinin açıklamalarının vardırdığı, kamuoyunca da yaygın olarak paylaşılan bir kanı olduğunu belirten Sezer, başsavcının konuşmasında ciddi çözüm önerileri de getirdiğine dikkat çekti. Ok'un açıklamalarına, avukatlık mesleğinden gelen, dolayısıyla yargının önemini ve inceliklerini bilmesi gereken Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in cevap vermesinin talihsizlik olduğunu kaydeden Sezer, hükümetin suçluluk telaşı içinde olduğunu öne sürdü. Ok'un yargı bağımsızlığı konusundaki duyarlılığının göstergesi olan açıklamalarının Adalet Bakanı tarafından siyasi değerlendirme olarak nitelendirilmesinin başka türlü açıklanamayacağını ifade eden Sezer, "Sayın Bakan 'Varsa delil ortaya konulsun' diyor. Oysa sayın Başbakan başta olmak üzere, çeşitli hükümet yetkililerinin açıklamalarından daha somut delil olabilir mi? Adalet Bakanı'ndan beklenen eleştirilere dayanaksız cevaplar vermek değil, bunlardan ders almak, hükümeti bu yönde uyarmak ve yargı bağımsızlığının yaşama geçirilmesi için çaba göstermektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title