Haberler

Ankara Sanayi Odası'nın 50. Kuruluş Yıldönümü

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'deki bu istikrar ve güven ortamının kıymetini çok iyi bilip hep beraber sahip çıkmamız büyük önem taşıyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, " Türkiye'deki bu istikrar ve güven ortamının kıymetini çok iyi bilip hep beraber sahip çıkmamız büyük önem taşıyor. İstikrar ve güven varsa büyüme var" dedi.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 50. kuruluş yıldönümüne katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı konuşmada, kendisinin üç nesildir Ankara'da ticaretle uğraşan bir aileden geldiğini belirtti. ASO'nun 50. kuruluş yıldönümü töreninde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Babacan, "ASO, tam 50 yıl önce yine bir Cuma günü kuruldu ve ilk kurulduğunda bir hanın odasında kuruldu. Bugün ise Ankara'nın en gözde, en prestijli bir semtinde güzel bir mekanda hizmet veriyor" dedi.

ASO'nun 50 yıllık tecrübesinin bir bakıma Ankara sanayisinin de 50 yılda nereden nereye geldiğini kendilerine gösterdiğini vurgulayan Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ankara başkent ve genelde hükümet birimlerinin olduğu bir memur kenti olarak bilinir. Ama bugün Ankara gerçekten sanayisiyle,ihracatıyla gerçek anlamda güçlü iş hayatına sahip bir şehir. Ankara'nın sanayisinin bu kadar köklü bir değişimden geçmesi ASO'nun yoğun katkılarıyla söz konusu. Belki sanayi sektörünün sorunlarını değerlendirmek, ilgili yetkili kurumlara iletmek gibi bir misyonla yola çıktı ASO. Ama bugün ASO'ya baktığınızda gerçekten hem yeni pazar, yeni iş imkanlarının oluşturulması açısından organize sanayi bölgelerinin arka arkaya kurulmasına öncülük yapması açısından gerçekten Ankara'ya çok büyük katkısı oldu."

Ankara'da dünyanın en önemli firmalarına üretim yapan tesislerin bulunduğunun altını çizen Babacan, Ankara'nın kapasitesinin çok büyük olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin son 10 yıllık dönemine bakıldığında Ankara sanayisinin önemli adımlar attıklarını gördüklerini ifade eden Babacan, hükümet olarak sadece bugünü değil gelecek on yılları hesap ederek adım attıklarını söyledi. 2009 yılından buyana Türkiye'de 6 milyon ilave istihdam oluştuğunu vurgulayan Babacan, bunun dünyada büyük bir şaşkınlık ve takdirle karşılandığını kaydetti.

Özel sektörünün öneminden bahseden Babacan, "Eğer sanayiniz geleceğe güveniyorsa orada yatırım var demektir. Eğer iş dünyamız geleceğe güveniyorsa orada ihracat var demektir. Eğer Türkiye'de güven ortamı varsa o ülkenin finans sektörü sanayinin kalkınması için imkanlarını sunacak demektir. Bugün bakıyoruz gelişmiş birçok ülkede hepsinde ciddi bir büyüme sorunu var. Merkez Bankalarının karşılıksız bastığı trilyonlarca dolara rağmen büyüme bir türlü gerçekleşmedi. Hükümetler kesenin ağzını açarak gelirden çok daha fazla harcama yaparak ekonomiyi canlandırmaya çalışıyorlar fakat sonuç vermiyor" şeklinde konuştu.

OECD'nin son hazırladığı rapora göre tüm OECD ülkelerinde ortalama yönetime güven endeksinin tarihi ölçüde düşük seviyelerde olduğunu sözlerine ekleyen Babacan, "Türkiye'deki bu istikrar ve güven ortamının kıymetini çok iyi bilip hep beraber sahip çıkmamız büyük önem taşıyor. İstikrar ve güven varsa büyüme var. Türkiye'de sadece ekonomik büyüme yok. Türkiye'de gelir dağılımı her sene bir önceki seneye göre yükseliyor" dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise yaptığı konuşmada, 259 kurucu üye ile yola çıkan ASO'nun bugün 5 binin üzerinde üyesi bulunduğunu dile getirdi. Üyelerin, savunma ve havacılıktan konfeksiyona, inşaattan gıdaya, tıbbi cihazlardan taşıt araçlarına, makinalardan elektrik-elektroniğe uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini dile getiren Özdebir, "Bugün, bozkırın ortasında sanayinin çarkları var gücüyle dönmekte, Ankara hızla başkentin sanayisinden sanayinin başkenti olmaya doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Ankara'nın gücünün temelinde, onun bilgi ve teknoloji üretme kapasitesi bulunmakta ve Ankara bu kapasitesini iyi bir biçimde değerlendirmektedir. Bugün Ankara, ileri teknoloji alanında ülkemizin lider kentidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yaptığı konuşmanın ardından ticari faaliyeti 50 yılı aşan firmaların sahiplerine plaket verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Ali Babacan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title