Haberler

Ankara: Sağlık Personeline 'Yoğun Bakım' Eğitimi

Sağlık Bakanlığı Tarafından, Sağlık Bakım Kalitesinin Artırılması ve Sağlık Personelinin Yeniliklere Uyumunu Sağlamak Amacıyla Düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu'na Hemşire, Ebe ve Sağlık Memuru Olmak Üzere 264 Sağlık Personeli Katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlık bakım kalitesinin artırılması ve sağlık personelinin yeniliklere uyumunu sağlamak amacıyla düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu'na hemşire, ebe ve sağlık memuru olmak üzere 264 sağlık personeli katıldı.

Birinci dönemi 23 Ocak-17 Mart 2006 ve ikinci dönemi 24 Nisan-16 Haziran 2006 tarihleri arasında yapılan Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu'na katılarak kursu başarı ile tamamlayan toplam 264 hemşire, ebe ve sağlık memuru sertifika almaya hak kazandı. Bu arada, bireylerin yaşam kalitelerini artırarak daha üretken ve bağımsız bireyler olarak yaşantılarını sürdürebilmeleri amacıyla 1-7 Eylül 2006 tarihinde İstanbul'da, Temel Stoma Bakım Hemşireliği Kursu'nun üçüncüsü gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı yataklı tedavi kurumlarında çalışan 15 hemşire bu kursa katılarak sertifikalarını aldı. Ayrıca bakanlık, 30 Ekim-1 Aralık 2006 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Konya'da, "Acil Bakım Hemşireliği Kursu" düzenleyecek. Acil servislerde çalıştırılmak üzere nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ve sağlık bakım kalitesinin yükseltilmesi amacıyla yapılan kursa bakanlığın yataklı tedavi kurumlarında görev yapan 263 hemşire, ebe ve sağlık memuru katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title