Haberler

Ankara: PTT, Döviz Pozisyonlu Posta Çeki İşlemlerine Başladı

Sadece YTL Cinsinden Sürdürülmekte Olan Posta Çeki İşlemleri, Artık Dolar ve Euro Üzerinden Otomasyona Açık PTT Merkezleri'nden Dolar ve Euro Olarak da Yapılmaya Başlandı.

Sadece YTL cinsinden sürdürülmekte olan posta çeki işlemleri, artık dolar ve Euro üzerinden otomasyona açık PTT Merkezleri'nden dolar ve Euro olarak da yapılmaya başlandı.

PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, döviz pozisyonlu posta çeki ödeme havalesi limitleri gerçek kişi durumundaki alıcılar için en fazla 5 bin dolar veya Euro, özel hukuk tüzel kişisi alıcılar için en fazla 20 bin dolar veya Euro. Hesap sahibinin kendi hesabına para yatırma işlemlerinde bedel alınmamakla birlikte, hesap sahibi dışındaki kişilerin döviz pozisyonlu posta çeki hebasına para yatırması durumunda ücret tarifesi şöyle olacak:

"250 dolar ya da 250 Euro'ya kadar 3.50, 500 dolar ya da 500 Euro'ya kadar 5, bin dolar ya da bin Euro'ya kadar 7.5, 3 bin dolar ya da 3 bin Euro'ya kadar 10, 3 bin dolar üstü ya da 3 bin Euro üstüne kadar 12.50 YTL."

Döviz pozisyonlu posta çeki hesaplarından da isme havale ve otomotik ödeme talimatlarına ilişkin havale yapılabilmekte. Bu işlemlerde uygulanacak ücret tarifesi de şöyle:

"250 Ddlar ya da 250 Euro'ya kadar 6.50, 500 dolar ya da 500 Euro'ya kadar 11.50, bin dolar ve bin Euro'ya kadar 16.50 Euro, 3 bin dolar ya da 3 bin dolar Euro'ya kadar 21.50 YTL."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title