Haberler

Ankara: Petrol-iş Üyesi 2 Bin Botaş İşçisi, Türkiye Genelinde Eylem Yaptı

Petrol-İş üyesi 2 bin BOTAŞ işçisi, Türkiye genelinde örgütlü bulundukları işyerlerinde 'geç işbaşı yapma eylemi' yaptı.

Petrol-İş üyesi 2 bin BOTAŞ işçisi, Türkiye genelinde örgütlü bulundukları işyerlerinde 'geç işbaşı yapma eylemi' yaptı.

BOTAŞ işyerlerindeki bir grup çalışanın ücretlerinin yükseltilmesine karşın, vaat edilmesine rağmen ücret artışının, sendika üyesi olanlar için yapılmaması, çalışanlar arasında ayrımcılığın sürdürülmesi, bazı kapsam içi personelin görev unvanlarının iptal edilmesi ve yemekhanelerin özelleştirilmek istenmesi gerekçeleriyle, BOTAŞ işçileri bugün saat 10.00'a kadar işbaşı yapmayarak, uygulamaları ve verilen sözlerin yerine getirilmemesini protesto etti. Konu hakkında bir açıklama yapan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sendikanın Ankara, Adana, Samsun, İstanbul 2 No'lu, Trakya, Kırıkkale, Bursa, İzmir ve Batman şubelerine bağlı işyerlerinde örgütlü BOTAŞ işçilerinin, işverenin tutumunu protesto etmek amacıyla bugün iş bırakma eylemi yaptıklarını belirtti. Öztaşkın, BOTAŞ'ta uzun süredir devam eden ve çözüm bulunamayan sorunları olduğunu ifade ederek, "Bunların en önemlileri, genel olarak BOTAŞ çalışanlarının, özel olarak da sendikamız üyeleri arasındaki ücret dengesizliği ile bazı kapsam içi personelin görev unvanlarının iptal edilmesi ve bazı yemekhanelerimizin müteahhide verilme projesidir. Sendikamızca bu sorunlar gerek 2005-2006 toplu iş sözleşmesi süreci öncesinde, gerekse toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde BOTAŞ yönetimine defalarca iletildi. Hatta ücret dengesizliğinin giderilmesi ve saha tazminatının uygulanmasındaki eşitsizlikler nedeniyle toplu iş sözleşmesi son güne kadar imzalanmayarak, üyelerimizin tepkilerini ortaya koymalarına rağmen sorunlar çözüme kavuşturulamadı" dedi. Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasından sonra da özellikle ücret dengesizliğinin giderilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, hatta BOTAŞ Yönetim Kurulu kararıyla, 1 Ocak 2006 tarihinden geçerli olmak üzere Petrol-İş üyesi 200 çalışanın ücretlerine 100 YTL'lik bir iyileştirmenin yapılacağına dair gerek Petrol-İş'e, gerekse Kamu-İş'e taahhütte bulunulduğunu kaydeden Öztaşkın, aradan altı ay geçmesine rağmen BOTAŞ Yönetim Kurulu'nun taahhütlerini yerine getirmediğini belirtti. Öztaşkın şunları kaydetti:

"BOTAŞ'taki sorunlarımız elbette ne ücret dengesizliği ne de iptal edilen görev unvanlarımız ve yemekhanelerimizin müteahhide verilmesiyle sınırlıdır. Ancak bunlar onlarca sorun arasında önceliği olan, en önemli ve mutlaka kısa sürede çözülmesi gereken sorunlarımızdır. Sendika olarak BOTAŞ yönetiminin sendikamızla kurumsal ilişkileri geliştirerek çalışanların sorunlarının çözümü için bir an önce somut adımlar atacağı umudunu taşımaktayız. İş barışı, kurumsal birlik ve beraberlik ancak bu şekilde sağlanabilir. Bu nedenle sorunlarımızın bir an önce çözülmesini bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title