Haberler

Ankara: Papa'nın İslam Dinine Hakaret Etmesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Katolik Dünyasının Lideri Papa 16. Benedict'in İslam Dini ve Hz. Muhammed Aleyhindeki Sözlerinin İslam Alemini Yaraladığını Belirterek, "Üzgün Olmakla, Özür Dilemek Çok Farklıdır. Samimi Olan İnsan Özür Dilemeyi Bilir. Papa'ya Yakışan, Sözlerinden Dolayı Özür Dilemektir" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Katolik dünyasının lideri Papa 16. Benedict'in İslam dini ve Hz. Muhammed aleyhindeki sözlerinin İslam alemini yaraladığını belirterek, "Üzgün olmakla, özür dilemek çok farklıdır. Samimi olan insan özür dilemeyi bilir. Papa'ya yakışan, sözlerinden dolayı özür dilemektir" dedi.

Bakan Çelik, Cem Vakfı bünyesinde kurulan Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen cem etkinliğine katıldı. Etkinlik sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik'e, Papa 16. Benedict'in İslam diniyle ilgili sözleri hatırlatıldı. Soru üzerine, bir dinin ruhani liderinin, başka bir dinle ilgili konuştuğunda, 'bir kere değil, on kere' düşünmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, "Papa'nın sözleri İslam alemini yaralamıştır. Sayın Papa'ya yakışan bundan dolayı özür dilemektir" diye konuştu.

Bakan Çelik, Papa'nın sözlerinden dolayı üzgün olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine de, "Üzgün olmakla özür dilemek çok farklıdır. Samimi olan insan, üzgün olan insan özür dilemeyi de bilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan aynı törene katılan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da Papa'nın sözleriyle ilgili soruları cevaplarken, "Bu sözler, laftan öteye bilinç altının dışa vurmasıdır. Bana, benim insanlarıma, benim inançlarıma, benim peygamberime hakaret etmiş bir insanı ülkemde görmek istemiyorum. Bu, çok samimi bir tepkidir. Ancak ve ancak özür dilemesi halinde bu ülkeye gelmesine gönlüm razı gösterebilir" şeklinde konuştu.

Mumcu ayrıca, İslam tarihinde soykırımdan söz etmenin 'densizliğin, terbiyesizliğin dik alası' olduğunu ifade ederek, "Bu konuda kimse hoşgörü ve anlayış beklemesin. Hoşgörülü olmak kişiliğimizden, benliğimizden, öz niteliklerimizden taviz vermek demektir. Kimsenin, bizden bunu beklemeye hakkı olamaz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title