Haberler

Ankara: Özyürek'ten "Ortaöğretim Öğrencileri Siyasete Alet Ediliyor" İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili

Mustafa Özyürek, "Ortaöğretim öğrencileri siyasete alet ediliyor. Milli Eğitim Bakanı kabul etti. Öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün talimatıyla AK Parti toplantılarına katıldı" dedi.

Özyürek, verdiği soru önergesinin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından cevaplandırıldığını açıklarken, hükümeti eleştirdi. Bakan Çelik ise önergeye verdiği yazılı cevabında, "İstanbul Valiliği'nden alınan konuya ilişkin bilgiden; söz konusu iddialarla ilgili olarak inceleme-soruşturma için 2ilköğretim müfettişi görevlendirildiği ve bunlar tarafından düzenlenen 15 Haziran 2006 tarihli raporda; Beyoğlu Kasımpaşa Çok Programlı Lise ile ilgili olarak 3 öğrencinin kendi istekleriyle bisiklet dağıtıldığını duymaları üzerine toplantıya katıldıklarının, bir öğrencinin de babasıyla birlikte katıldığının, öğretmen ya da yöneticiler tarafından bu konuda bir yönlendirmenin olmadığının, öğretmen Mehmet Dağ'ın, siyasi bir partiyle ilgili bir toplantı olduğunu bilmeden, oturduğu mahallede bu toplantıyı Yunanistan Başkonsolosu'nun yapacağı bir konuşmayı dinlemek için kısa süreli katıldığının, bu durumların soruşturmayı gerektirecek disiplin suçu oluşturacak bir yönünün bulunmadığının, Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi yönetici ve öğretmenlerinden öğrencilerin bu toplantıya katılmaları konusunda bir yönlendirmenin yapılmadığının ve haklarında yapılacak herhangi bir işleme gerek olmadığı belirtilmiştir'' açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, Beyoğlu Ayşe Ege Anadolu Kız Meslek Lisesi ile ilgili olarak; 25 Haziran 2006 tarihli bir gazetede yayımlanan haberle ilgili fotoğrafta bulunan formalı öğrencilerin bu okulun öğrencileri olduğunun tespit edildiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

''Öğrencilerin bu toplantıya Ayşe Ege Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Gülseren Akman ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Abaoğlu ile birlikte katıldıkları, bu katılımın İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer İlhan Güneş'in telefonla verdiği bilgi dahilinde yapıldığının doğruluk kazandığı, anılan idarecilerin bu davranışları soruşturmayı gerektirecek nitelikte olduğu ve söz konusu raporda adı geçen idareciler hakkında getirilen tekliflerin valilikçe işleme konulduğu anlaşılmaktadır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title