Haberler

Ankara: Özel Öğretimde Öğretmen Açığı Hat Safhada

Özel Öğretim'de Özellikle Zihinsel ve İşitme Engelliler Alanında Yaşanan Öğretmen Açığının Giderilmesi İçin Üniversitelerin Sınıf Öğretmenliği Bölümü Mezunları ile Bu Alandan Emekli Olmuş Öğretmenlere Görev Verilmesi Gündeme Geldi.

Özel Öğretim'de özellikle zihinsel ve işitme engelliler alanında yaşanan öğretmen açığının giderilmesi için üniversitelerin sınıf öğretmenliği bölümü mezunları ile bu alandan emekli olmuş öğretmenlere görev verilmesi gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü, zihinsel ve işitme engelli ilköğretim okulları ile özel kurslarda ortaya çıkan "özel öğretim sınıf öğretmeni" açığını bu yönde hizmet içi eğitim seminerleri düzenleyerek kapatacak. Bu alanda görevlendirilecek sınıf öğretmeni adaylar, kurstan geçirildikten sonra söz konusu özel okullarla sözleşme imzalayarak MEB'de çalışan kadrolu meslektaşlarıyla aynı seviyeden maaşla iş başı yapacaklar. Adaylar, denetim ve gözetim yetkisini elinde bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı'nca Kastamonu (150 aday), Uşak (150 aday), Denizli (150 aday), Erzurum (250 aday), Rize (150 aday), Mersin (150 aday) ve Bolu'da (150 aday) olmak üzere "Zihinsel engelliler", Kırşehir'de ise (100 aday) "İşitme Engelliler" alanında sınıf öğretmenliği hizmet içi eğitim kursu alacaklar.

Özel Öğretim Sınıf Öğretmenliği Hizmet İçi Eğitim Kursu'na böylece toplam bin 250 öğretmen alınacak. Yönetimi özel ve tüzel kişilerde, denetim ve gözetimi Milli Eğitim Bakanlığı'nda olan öğretim kurumlarından Türkiye'de toplam 470 rehabilitasyon merkezi ve kurs, 62 de özel ilköğretim okulu bulunuyor. Kurum sahipleri daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak, okullarında eğitim-öğretimin durma noktasına geldiğini bildirmiş ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden yeteri sayıda "Özel Öğretim Sınıf Öğretmeni" mezun olmadığından yakınmıştı. Bakanlık yetkilileri de özel sektördeki öğretmen açığının giderilemediğini doğrularken, çözümün YÖK tarafından bu bölümlere tanınan kontenjanların artırmasıyla sağlanabileceğini kaydettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title