Haberler

Ankara: Özdağ'ın MHP Disiplin Kuruluna Sevkine İlişkin Yürütmeyi Durdurma Talebi

Bu Hafta Sonu Yapılacak Olan MHP 8. Olağan Genel Kurulu'na Az Bir Zaman Kala, MHP Genel Başkan Adayı Olan Ümit Özdağ Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun Tedbirli İhraç İstemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na Yaptığı Başvurunun Yürürlüğünün Durdurulması İstemiyle Dava Açtı. Özdağ'ın Genel Başkan Adayı Olup Olmayacağını Belirleyecek Karar Yarın Açıklanacak.

Bu hafta sonu yapılacak olan MHP 8. Olağan Genel Kurulu'na az bir zaman kala, MHP Genel Başkan adayı olan Ümit Özdağ parti Merkez Yürütme Kurulu'nun tedbirli ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na yaptığı başvurunun yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açtı. Özdağ'ın Genel Başkan adayı olup olmayacağını belirleyecek karar yarın açıklanacak.

Ankara Nöbetçi 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Özdağ'ın avukatı ve kardeşi Savaş Özdağ ile davalı MHP'nin avukatı Hamit Kocabey katıldı. Duruşmada söz alan Avukat Savaş Özdağ, Danıştay 10. dairesi tarafından müvekkilinin üyeliğini tescil eden kararı mahkemeye sundu. Bu kararın kaldırılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bu talebinin reddedildiğini belirten Özdağ, "Hala buna karşın davalı siyasi parti merkezi müvekkilimin parti üyesi olmadığını ileri sürmektedir. Üye olmadığını ileri sürdükleri müvekkilimin üyelikten ihracına karar vermektedir. Bu da çelişki ifade etmektedir. Burada amaç kanunsuz şekilde 8. olağan kongrede Genel Başkan adayı olmasını engellemektir" diye konuştu. CHP kongresinde aday olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün buna benzer bir kararla karşı karşıya kaldığını ve davayı kazandığını belirten Özdağ, bununla ilgili kararı da dosyaya sundu. Özdağ, MHP Merkez Yürütme Kurulunun müvekkilini Merkez Disiplin Kuruluna kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak sevkine kadar olan istemin tümünün ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasını talep etti.

Duruşmada söz alan MHP Avukatı Hamit Kocabey ise karşı tarafın Danıştay 10. Dairesi'nin verdiği kararın ardından MHP aleyhine basın önünde hakarete varan suçlamalarda bulunduğu ve partinin kamuoyu önünde itibarını düşürdüğünü söyledi. Ümit Özdağ'ın 5 Kasım 2006 günü tedbirli olarak ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini hatırlatan Kocabey, Özdağ'ın bunu basından öğrenerek Merkez Disiplin Kurulan itirazda bulunduğunu belirtti.

Merkez Disiplin Kurulu'nun parti tüzüğünden aldığı yetkiye dayanarak Özdağ'dan savunma istediğini belirten Kocabey, Özdağ'ın parti içi hukuk yollarını tüketmeden mahkemeye başvurduğunu ifade etti. Özdağ'ın yaptığı itirazın usul ve esasa aykırı olduğunu savunan Kocabey, Özdağ'ın talebinin reddini istedi. Hakim Bilal Yıldırım dosyanın incelemeye alındığını belirterek, kararını yarın açıklayacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title