Haberler

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Arslanoğlu Açıklaması

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri’ Swiss International Kızılcahamam Termal Otel Anadolu Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası'nın düzenlediği 'Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri' Swiss International Kızılcahamam Termal Otel Anadolu Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası aşkanı Mustafa Arslanoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri'ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arslanoğlu, işadamı Hilmi Yaman, oda başkanları, sektörle ilgili çeşitli firmaların temsilcileri ile oto sanatkarı esnafı katıldı.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Arslanoğlu, yaptığı konuşmada göreve geldikleri günden itibaren mesleğe ve meslektaşlarının menfaatlerine yönelik kurum ve kuruluşlarla her zaman işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, esnaf ve sanatkarın bütün sorunları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bu sorunların büyük bir bölümü çözdüklerini söyledi. Arslanoğlu, bunun yanında birçok başarılı projeye imza attıklarını ve esnafa her türlü kolaylığı sağladıklarının altını çizerek özellikle oto sanatkarlarının gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri ve uyum sağlaması gerektiğini kaydetti. Oda Başkanı Arslanoğlu, özellikle yakında başlayacak olan UMEM kurslarını önemli olduğunu bu sayede esnafın SSK primlerine destek olacağını, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ve bundan sonraki süreçte esnafı hem bilgilendirici hem de eğitici seminerlerin devam edeceğini vurguladı.

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar da kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında birlik, beraberlik ve eğitim toplantılarının sık sık yapılmasının önemine işaret ederek, "Bugün burada ortak akıl geliştiriyoruz. Sadece Ankara sanayisinin; İskitler, Ata Sanayi, Oto Sanayi, İvedik ve Şaşmaz'ın sorunlarını tartışmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarını da konuşuyor ve tartışıyoruz. Odaya üye meslektaşlararası birlik ve beraberliği sağlamak ve ortak bir vizyon geliştirmek amacıyla düzenlenen bu eğitim seminerini düzenlemelerinden dolayı Başkan Mustafa Arslanoğlu ve yönetimini ANKESOB olarak kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Oto Sanatkarları Esnaf Odası, temsil ettiği üye sayısı anlamında Ankara'da hizmet veren en büyük odalarımız arasında yer alır" diyen ANKESOB Başkan Vekili Ar şunları kaydetti:

"Sadece atölyelerinizde, işyerlerinizde, oto tamiri yapmak, makinenin başında, karbiratör sökmek, boya yapmak sizi geliştirmez. Sizi geliştirecek konuların başında işte bu tür toplantılar gelir. Bilgi ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Birbirimizden bilgi alışverişi yapmak zorundayız. Artık günlük kısır çekişmeleri bırakıp, sistemleri tartışmak, makine parklarımızı yenilemek işyerlerimizi ve vizyonumuzu geliştirmek zorundayız. Biz kendimizi yenilemezsek, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin arasına katılırız. Bu da çok acı olur."

Esnaf ve sanatkarı ilgilendiren bazı yasal düzenlemeler hakkında bilgi veren Ar şöyle devam etti: "Yeni yasal düzenlemeler var. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nda değişiklikler olacak. Esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak özellikle yeni yapılandırma ile kanunda radikal tedbirlerin alınmasıyla ilgili kararlar var. Esnaf tanımı yeniden ele alınıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Biz altyapı biraz daha otursun, insanlar alışsın diye yeni nesil pos cihazlarının kullanımının bir yıl ertelenmesi için uğraşıyoruz. Ayrıca, elektronik tebligat uygulamasına, 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla başlanacak, ANKESOB olarak esnaf ve sanatkarlarımızın bu konulara uyumu konusunda çalışmalar yapıyoruz. KOSGEB ile ilgili çalışmalarımız var. Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı. KOSGEB 30 yaşını aşmamış yeni iş kurmak isteyen genç girişimcilere 30 bin lira 0 faizli kredi desteği veriyor. Ancak, bu destekten yararlanmanın bazı şartları var. Kredi kefalet kooperatifleri aracılığı ile kredi aldıysanız borcunuz olmayacak ve yine KOSGEB tarafından hibe kredisi kullanmamış olacaksınız. Yine, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanma imkanı var. Ayrıca, engelli esnaf ve sanatkarlarımız da işyeri açtıklarında hibe desteğinden yararlanabilecekler. Kredi kullanım şekil ve şartları netleştikten sonra sizlere daha sağlıklı bilgiler veririz."

Ankara'da ANKESOB'a bağlı 114 meslek odasına kayıtlı 82 bin civarında esnaf ve sanatkar olduğunu vurgulayan Ar, şöyle devam etti:

"Kayıtsız çalışan 55 bin 700 civarında esnaf ve sanatkarın kayıt altına alınması ile ülke ekonomisine katkı sağlandığı gibi haksız rekabeti de ortadan kaldıracaktır. Ankara'daki ve özellikle oto sanayi sitelerindeki esnaf ve sanatkarların problemlerinin çözülmesinde sağladıkları katkı ve desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e ile Başkan Vekili Sayın Vekili Ali Gökşin Bey'e ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza esnaf ve sanatkarlarımız adına çok teşekkür ediyorum."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin de Ankara Oto Sanatkarlarını yakından ilgilendiren İskitler'deki Merkezi İş Alanları (MİA) projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Gökşin, "8 senedir MİA projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu bölgede 800 tapu, 6 binin üzerinde insan karşımıza çıkıyor. 8. yıla geldik. Plan ve projeleri bitirdik, 2016 yılında büyük ihtimalle 5-6 bina orada bitmiş olacak. Oto tamircilerinin olduğu 2. etapta ise 2016 yılı itibariyle imarı yapılamayan bir bölge kalmayacak. MİA 2 Ata Sanayi bölgesini içine alan projenin de planları ve parselizasyon çalışmaları bitti. Yeri olanlar yeni tapu alacaklar. Şu an tapu yazılım aşamasında. O bölge tamamen konut alanı olarak ayrıldı. Ana cadde üzerinde yine ticaret olacak. Ama arka taraf tamamen konut; 5-6 katlı binalar olacak. Arsası olanlar planlara bakıp bir araya gelebilir, istedikleri gibi tasarrufta bulanarak bina yapabilirler. Altındağ Belediyesi yıkımları üstlendi. Tebligatlar gönderilmeye başlandı. 2016 yılında orası tamamen yıkılmış ve temizlenmiş vaziyette olacak diye düşünüyorum" dedi. Gökşin ayrıca katılımcıların konuyla ilgili sorularını da cevapladı.

KATILIMCILARA TANITIM SUNUMU YAPTILAR

Diyalog OSGB Kurucu Ortağı Mücahit Altundağ, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatı içerisindeki önemini anlattıktan sonra, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirme yaptı. Altundağ sunumunun devamında Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'nin (OSGB) yetki ve faaliyetlerini aktardı.

Hella Gutmann Solutions firma temsilcisi Mustafa Avcı 'Arıza Tespit Cihazları' hakkında bilgilendirme yaptı. Aynı firmadan Gökhan Yıldız ise katılımcılara yönelik 'İleri Sürüş Destekleri' hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası'nın düzenlediği 'Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri'ne katılan Oda üyeleri de görüşlerini aktardı. Çeşitli konu ve faaliyetlerle ilgili soru ve cevap şeklinde sorularını doğrudan aktaran katılımcılar, görüş ve önerilerini de dile getirme fırsatı buldu.

Toplantı sonrası Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Arslanoğlu tarafından katılımcılara plaket, sertifika ve çeşitli hediyeler taktim edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılcahamam Türkiye Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title