Haberler

Ankara: Osb'lerin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ''OSB'lerin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağını'' hazırlayarak tarafların görüşüne açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ''OSB'lerin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağını'' hazırlayarak tarafların görüşüne açtı.

Söz konusu taslak, 27 Temmuz 2006 tarihinde yayınlanarak tarafların görüşlerine açıldı. Taslakta, yönetmeliği amacı 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'na göre kurularak tüzel kişilik kazanan organize sanayi bölgelerinin; onaylı sınırları içerisinde katılımcılarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 2. maddesinin dördüncü fıkrasının (g) bendi kapsamında gerçekleştirecekleri faaliyetlere ilişkin esas ve usulleri düzenlemek olarak belirtiliyor. Taslak ayrıca, OSB'lerin hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesi, lisans verilmesi, ürettiği veya serbest tüketici sıfatıyla temin ve tedarik ettiği elektrik enerjisinin katılımcılarının kullanımına sunulması, dağıtım bedelleri ile diğer hizmet bedellerinin belirlenmesi ve yürüteceği diğer faaliyetlerle ilgili konuları kapsıyor.

Yönetmelik taslağında, OSB'lerin elektrik piyasası faaliyetlerinde bulunmak için EPDK'dan lisans almak zorunda oldukları belirtilerek, OSB'lere verilecek lisansların bir defada en çok 49 yıl için verileceği ve lisanslar için geçerli olacak asgari sürenin 10 yıl olacağı kaydediliyor. OSB'lerin, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra, üretim ve dağıtım için 180 gün içinde EPDK'ya lisans başvurusunda bulunmaları gerekirken, OSB'lerle elektrik anlaşması yapan katılımcılar arasındaki sözleşmelerin de lisans alındıktan sonraki 180 gün içinde, yeni mevzuata uygun biçimde yeniden düzenleneceği belirtiliyor. Bu bölgelere verilecek dağıtım ve üretim lisansları için geçerli sürenin ise bir defada asgari 10, en çok 49 yıl olduğu belirtiliyor. Yönetmelik taslağında, OSB üretim lisansı sahibi tüzel kişiliklerin, katılımcılarının elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla elektrik enerjisi üretimi ve satışını yapabilecekleri ve OSB'lerin, EPDK'dan her bir faaliyet ve aynı faaliyetin yürütüldüğü her bir tesis için ayrı lisans alacakları kaydediliyor. Ayrıca, EPDK'nın gerekli incelemeyi yaptıktan sonra lisans kararını vereceği ve OSB'lerin tüzel kişilik vasfının ortadan kalkması halinde lisansların doğrudan sona ereceği ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title