Haberler

Ankara: Orgeneral Özkök'ten Chp Lideri Baykal'a Veda Ziyareti...(2)

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin memur maaşlarına yüzde 4 oranında artış rakamını kabul ettirmesinin mümkün olmayacağını belirterek, "Enflasyon hedefinin tutmayacağı ortadayken buna göre memur maaşlarını düzenlemek halkı aldatmak anlamına gelir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin memur maaşlarına yüzde 4 oranında artış rakamını kabul ettirmesinin mümkün olmayacağını belirterek, "Enflasyon hedefinin tutmayacağı ortadayken buna göre memur maaşlarını düzenlemek halkı aldatmak anlamına gelir" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün veda ziyaretinin ardından yaptığı açıklamanın sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Hükümetin memur sendikaları ile yürüttüğü toplu görüşmede memurlara yüzde 4 artış teklif ettiğinin hatırlatılması üzerine Baykal, hükümetin sanki izlenen ekonomi politikası ile ilgili hiçbir sorun yokmuş, öngörülen süreç aynen işliyormuş gibi bir anlayış içinde olduğunu ifade etti. Enflasyon hedeflerinin gerçekleşmesinin söz konusu olmadığının ortada olduğuna işaret eden Baykal, memur maaşlarının sanki hiçbir şey yokmuş gibi düşünülerek düzenlenmesinin halkı aldatmak anlamına geleceğini vurguladı. Türkiye'nin artık böyle aldatmacalarla yönetilir olmaktan çıktığına dikkat çeken Baykal, Türkiye'de memurların uzun süredir öngörülen enflasyon rakamına maaş artışı alarak haksızlığa maruz kaldıklarını dile getirdi. Memur maaşları konusundaki politikanın daha gerçekçi bir anlayışla ortaya konulması gerektiğini söyleyen Baykal, Türkiye'de kamu çalışanlarının bir ciddi artışı talep etmekte haklı olduklarını bildirdi. Baykal, memur maaşlarında ciddi bir artışın öngörülme zorunluluğu bulunduğunu ifade etti. Kamu çalışanlarının sadece müzakere muhatabı konumunda tutulmalarının asıl ciddi sorunu oluşturduğunu kaydeden Baykal, herkesin daha önce yazılan senaryoda rolünü oynadığını belirtti. Hükümet'in, görüşmelerin sonunda kendi öngördüğü rakamı ilan edeceğini ifade eden Baykal, görüşmelerin hiçbir anlamı olmadığını dile getirdi. Baykal, "Hükümetin bu defa yüzde 4 artış rakamını kabul ettirmesi mümkün olmayacaktır. Kamu çalışanlarını bu mücadelelerinde destekliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'a yönelik ifadelerinin hatırlatılması üzerine Baykal, olayın üslup ve içerik yönü bulunduğunu söyledi. İçeriğin ortada olduğunu belirten Baykal, CHP olarak belli görüşleri bulunduğunu, terörle mücadelede hükümetin gerekeni yapmadığını söyledi. Son zamanlarda yanlış açılımlar yapıldığını kaydeden Baykal, şimdi de bir özel koordinatör atanması girişiminin büyük bir yanlış olduğunu ileri sürdü. Türkiye'nin kimseden özel bir talebi olmadığını ifade eden Baykal, ABD'den de Irak'tan da kendilerinden beklendiği gibi davranmasının istendiğini bildirdi. Bu koordinatörün karar alma sürecinin mi, istihbarat biriminin mi yerine geçeceği gibi soru işaretleri bulunduğunu ifade eden Baykal, bu girişimin, Türkiye'nin terörle mücadelesinde zaafiyet getireceğini, terörü uluslararasılaştırarak ciddi bir sıkıntı doğuracağını anlattı. Terör örgütüyle dolaylı bir müzakere zemini yaratılacağı yönünde kaygıları bulunduğunu ifade eden Baykal, "Grup Başkanvekilimizin bir gerçeğe değinmesi AK Parti içinde sıkıntıya neden oldu. Ama bu gerçeğin özüdür. Bunu karşılıklı suçlamalarla örtbas etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu. AK Parti'de en sorumlu noktada görev yapanların polemik düzeyinin, saldırı düzeyinin sokak çocuklarının küfür düzeyinin ötesine geçemediğini belirten Baykal, "İnsanlar siyasette birbirlerine kızabilirler. Kızgınlığını ifade etmenin çeşitli yolları vardır ama sokak çocuklarının terminolojisi içinde tepki ifade etme konumundaysanız bu kaygı verici bir manzara demektir. Kendisini savunma ya da bir karşı saldırıyı kimsenin muhtemel cinsel tercihlerine referans yapmadan ifade etmesi beklenirdi. Ama görülüyor ki sokak terminolojisinin üzerine çıkılamamış" diye konuştu.

Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ile terör konusuna bakış açılarının örtüşüp örtüşmediği sorusu üzerine böyle bir mukayese ihtiyacı içinde hiç olmadığını belirtti. Silahlı Kuvvetler'in bu konularda sorumluluk üstlenmiş bir temel kurum olduğuna işaret eden Baykal, CHP'nin bu konudaki muhatabının Silahlı Kuvvetler değil Hükümet olduğunu bildirdi. TSK'nın müstakil olarak bir terör politikasından söz etmenin doğru olmadığını kaydeden Baykal, "Hükümetin terör politikası vardır. Silahlı Kuvvetler de bunu uygular. Bizim değerlendirmelerimizin muhatabı hükümettir" dedi.

Orgeneral Özkök'ün fazla demokratik olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Baykal, Orgeneral Özkök'ün önemli bir dönemi başarıyla yönettiğini kaydederek, "Gerisi toplumlarda ortaya çıkabilecek tartışmalardır" şeklinde konuştu. Lübnan'a asker gönderme konusunun görüşmede ele alınıp alınmadığı sorusu üzerine Baykal, bu konuyu açmamayı uygun gördüğünü, olayın bir siyasi kararı gerektirdiğini ifade etti. Baykal, son dönemde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Orman yangınlarından büyük üzüntü duyduğunu belirten Baykal, "Milletçe çok büyük bir huzursuzluk içindeyiz" dedi. İklimdeki kaymanın geleceğe yönelik ciddi bir tehdidi ortaya koyduğunu dile getiren Baykal, Türkiye'nin, geleceğe yönelik risk, tehdit sıralaması yaparken orman yangılarını da bir unsur olarak gözönünde bulundurması gereğinin ortaya çıktığını söyledi. Türkiye'nin yer yer aşırı bir iklim kuşağı haline dönüştüğü yönünde kaygıları bulunduğunu belirten Baykal, PKK'ya bağlı bir kurumun yangınları üstlenmesinin de önemsenmesi gereken bir unsur olduğunu vurguladı. Orman yangınlarına karşı bir örgütlenme, savunma, çare arama zorunluluğunun ortaya çıktığını dile getiren Baykal, bu konuda yeni bir donanıma ihtiyaç olduğunu vurguladı. Baykal, Türkiye'nin en güzel, en önemli yerlerinin bu yangınlarla tahrip olduğunu, doğayı kaybettiklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Japonya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda oynadığı tüm maçları kazanan Türk Milli Takımı'nı da kutlayarak, milli takımın başarılarıyla iftihar ettiklerini, Türk insanının uygun ortamlarda ne kadar büyük başarılar gerçekleştirebileceğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title