Haberler

Ankara: Orgeneral Büyükanıt'ın 'Zafer Bayramı' Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin bugün bölücülük ve irtica tehditleriyle karşı karşıya bulunduğunu, ancak bu iki tehdide karşı koyacak özgüvene sahip olunduğunu belirtti. Orgeneral Büyükanıt, "Unutulmamalıdır ki, Atatürkçü düşünce sisteminin çağdaş aydınlığından ülkeyi çağdışı bir karanlığa çekmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırarak ülkeyi bölmeye çalışanlar ve bunları destekleyenler, yarattıkları hayal aleminde boğulacaktır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin bugün bölücülük ve irtica tehditleriyle karşı karşıya bulunduğunu, ancak bu iki tehdide karşı koyacak özgüvene sahip olunduğunu belirtti. Orgeneral Büyükanıt, "Unutulmamalıdır ki, Atatürkçü düşünce sisteminin çağdaş aydınlığından ülkeyi çağdışı bir karanlığa çekmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırarak ülkeyi bölmeye çalışanlar ve bunları destekleyenler, yarattıkları hayal aleminde boğulacaktır" dedi.

'30 Ağustos Zafer Bayramı' ve 'TSK Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Orgeneral Büyükanıt, Başkomutan Atatürk'ün önderliğinde kazanılan ve Yüce Türk ulusu ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü tüm dünyaya gösteren şanlı 30 Ağustos Zaferi'nin 84. yıldönümünün gururla kutlandığını belirtti. 30 Ağustos Zaferi'nin; ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen yüce Türk ulusunun sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanıldığını vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, "Ulusumuz, 30 Ağustos Zaferi'yle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzun süre unutamayacakları bir ders vermiştir" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, 84 yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de aynı uğurda canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı. "Bu eşsiz zafer aynı zamanda, temeli çağdaş değerlere dayanan yepyeni bir devletin oluşturulması için ulusa bir özgüven kazandırmıştır" diyen Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

"Bunun sayesindedir ki, Büyük Önder Atatürk kendi düşünce sistemini toplumsal dinamizmin merkezine yerleştirerek çağdaş bir toplum olmanın temellerini atmıştır. Ancak, Büyük Önder Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, 21. yüzyılın bu döneminde karışık sorunlarla yüklü çok zor bir coğrafyanın ortasında yaşamak zorundadır. Bu durum yakın gelecekte de devam edecektir. Böylesi karışık bir ortamın etki alanı içinde olan ülkemizin bugün karşı karşıya olduğu iki ciddi tehdit vardır. Bunlardan ilki, Türk ulusunun birlik ve beraberliğini bozarak bizi içten yıkmayı hedef alan bölücülük ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan irticadır. Bu iki tehdide de karşı koyacak özgüvene sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü, biliyorum ki, bizleri aydınlık bir geleceğe ve çağdaş uygarlık seviyesine el ele, birlikte götürecek çözüm yolları Atatürkçü düşünce sisteminin kendi iç dinamizminde fazlasıyla mevcuttur. Bu düşünce sisteminin temelinde yer alan Atatürk milliyetçiliği ve laiklik bu zor coğrafyada yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğinin temel iki dayanağıdır."

"Unutulmamalıdır ki, Atatürkçü düşünce sisteminin çağdaş aydınlığından ülkeyi çağdışı bir karanlığa çekmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırarak ülkeyi bölmeye çalışanlar ve bunları destekleyenler, yarattıkları hayal aleminde boğulacaktır" diyen Orgeneral Büyükanıt, "Çünkü, Türk ulusu buna müsaade etmeyecektir. Bağrından çıktığı yüce Türk ulusundan aldığı bu güçle Türk Silahlı Kuvvetleri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek koruyacak ve kollayacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title