Haberler

Ankara: Okullarda 'Zorunlu Bağış' Tbmm Gündeminde

Okul kayıtlarıyla birlikte yeniden gündeme gelen 'kayıt parası-zorunlu bağış' TBMM gündemine taşındı.

Okul kayıtlarıyla birlikte yeniden gündeme gelen 'kayıt parası-zorunlu bağış' TBMM gündemine taşındı.

CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçoğulları, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Zorunlu bağışlar konusunda yapılan araştırmalara göre, 'kayıt yaptırırken sakın para vermeyin' şeklindeki açıklamanıza rağmen çocukların okula adım attığı ilk günden itibaren 40 değişik kalemde para toplandığı belirlenmiştir. Bunlar arasında bakanlığın yaptırması gereken boya-badana, yakacak, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi zorunlu giderler için de velilerden para alındığı tespit edilmiş ve gerekçe olarak bakanlıktan ödenek gönderilmediği belirtilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Miçoğulları, önergesinde, Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti: "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, boya-badana, yakacak, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi temel giderleri karşılamak zorunda değil misiniz? 2006-2007 eğitim-öğretim dönemi için okullarımızın zorunlu giderlerine yönelik kaynak ihtiyacı ne kadardır? Bu giderler ve ihtiyaçlar için Bakanlığınızca ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan okul başına ne kadar ödenek düşmektedir? Bu ödenekler okullara ne zaman gönderilecektir? Okullar için ayrılan ödenekler yeterli midir? Bakanlığınızca gönderilecek ödeneklerin zorunlu ihtiyaçlara yetmemesi halinde okul yöneticilerine önerileriniz ne olacaktır?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title