Haberler

Ankara: Oks'da İsteği Dışında Yibo Öğrencilerinin Kayıtlarıyla İlgili İddialar

Milli Eğitim Bakanlığı, OKS'de isteği dışında İmam Hatip Liseleri'ne yerleştirildiği iddia edilen Yatılı Bölge Okulu Öğrencileri'nin kayıtlarıyla ilgili olarak tüm ilçe ve il milli eğitim müdürlerini uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı, OKS'de isteği dışında İmam Hatip Liseleri'ne yerleştirildiği iddia edilen Yatılı Bölge Okulu Öğrencileri'nin kayıtlarıyla ilgili olarak tüm ilçe ve il milli eğitim müdürlerini uyardı.

Bakanlıkça yayınlanan genelgede yeni eğitim yılının çok yakın zamanda başlayacağı göz önüne alınarak, "Öğrencilerin ve velilerin arzusu hilafına hiçbir şekilde yönlendirilmelerinin söz konusu olmaması, uygulamanın daha önce bakanlık ile ilgili kurumlarca yapılan porotokol ve genelgeler çerçevesinde acilen yarine getirilmesi, yanlış anlaşılmalara yol açacak her türlü tavır ve davranışlardan kaçınılmasını rica ederim" denildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına Müsteşar Vekili Cevdet Cengiz imzalı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceki yıllarda tercih edilmediği için boş kalan pansiyon kapasitelerinin değerlendirilmesi ve daha çok öğrencimizin yatılılık imkanından faydalanması amacıyla daha önce çıkarılan genelgede 'Tercihim dışında boş kontenjanı bulunan herhangi bir okula yerleştirilmek istiyorum' seçeneği getirilmiştir. Bilindiği gibi okullarımız bünyesindeki pansiyonların müstakil bir kurumsal kimliği bulunmamakta, bu pansiyonlar bünyesinde bulundukları okullarla anılmaktadır. Öğrenciler, yarleştirildikleri pansiyonların bağlı bulundukları okulların kendilerin ve velilerin isteği doğrultusunda kayıt olup devam edebilecekleri gibi sadece pansiyonu kullanıp, başka bir okula da kayıt yaptırabilirler. Bu seçeneğin adaylardan tarafından tercih edilmesi sonucu 2 bin 550 öğrencimizin daha yatılılık imkanına kavuşturulması sağlanmıştır."

Genelgede ayrıca, son günlerde basın yayın organlarında yer alan haberlerin de gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Genelgede herhangi bir kurumun pansiyonuna yerleştirilen öğrencinin o okulda eğitim, öğretim görmek veya o okulun pansiyonunda kalmak zorunda olduğu gibi gerçek olmayan bir anlayış oluştuğunun kaydedildiği belirtildi. Bakanlık, aday'ın o okulda öğrenim görmek zorunda olmadığını, o okulun pansiyonun da da kalma zorunluluğunun bulunmadığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title