Haberler

Ankara: "Oecd/ıops Özel Emeklilik Küresel Forumu" İstanbul'da Yapılacak

Türkiye'de Özel Emeklilik Alanında İlk Geniş Çaplı Uluslararası Organizasyon Olan "Oecd/ıops Özel Emeklilik Küresel Forumu", Oecd, Hazine Müsteşarlığı, Emeklilik Gözetim Merkezi ve Uluslararası Özel Emeklilik Düzenleyici ve Denetleyici Kuruluşları Teşkilatı (Iops) İşbirliğiyle İstanbul The Marmara Hotel'de Gerçekleştirilecek.

Türkiye'de özel emeklilik alanında ilk geniş çaplı uluslararası organizasyon olan "OECD/IOPS Özel Emeklilik Küresel Forumu", OECD, Hazine Müsteşarlığı, Emeklilik Gözetim Merkezi ve Uluslararası Özel Emeklilik Düzenleyici ve Denetleyici Kuruluşları Teşkilatı (IOPS) işbirliğiyle İstanbul The Marmara Hotel'de gerçekleştirilecek.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki gün sürecek forum, 7 Kasım tarihinde saat 14.00'te yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Organizasyona OECD'ye üye ülkelerin yetkililerinin yanı sıra Afrika, Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarından OECD üyesi olmayan 19 ayrı devletin üst düzey kamu görevlileri, OECD üyesi bazı ülkelerin OECD nezdindeki büyükelçileri, Dünya Bankası ve diğer uluslararası kuruluşların yetkilileriyle akademisyenler, özel emeklilik sektöründen ve basından 200'ün üzerinde yetkili iştirak edecek.

Forum, dünyadaki birçok ülkeye örnek gösterilen Türkiye özel emeklilik sistemine ilişkin olarak Türkiye'den ve OECD ile Dünya Bankası'ndan yetkililerce değerlendirmelerin yapılacağı bir oturumla başlayacak. Konferansın diğer bölümlerinde hem gelişmekte olan ülkeler, hem de gelişmiş ülkelerdeki özel emeklilik sistemlerini ilgilendirecek önemli konular irdelenecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title