Haberler

Ankara: Mhp Lideri Bahçeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ağustos ayının Türk Milleti'nin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adı olduğunu ifade etti. Bahçeli, 30 Ağustos'un Atatürk'ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandırılması ve Türk Milleti'nin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesi olduğunu kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ağustos ayının Türk Milleti'nin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adı olduğunu ifade etti. Bahçeli, 30 Ağustos'un Atatürk'ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandırılması ve Türk Milleti'nin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesi olduğunu kaydetti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 30 Ağustos ile yıllar süren milli mücadelenin tarihin sonunda ulaşılan üstün başarı ve yüzyıllardır dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevap olduğunu vurguladı. 30 Ağustos Zaferi ile dönemin küresel güçlerinin emellerini boşa gittiğini, yaklaşık 6 yüzyıl boyunca süregelen Türk'süz bir Anadolu yaratma özlemlerinin de yarım kaldığına işaret eden Bahçeli, "Zafer, Mondros'tan ve Sevr'den Lozan'a geçişin imzasıdır. Bu zaferle düşmanın yurdumuzdan kesin olarak defedilmesi ile sonuçlanacak sürecin başlangıcı olan acı olaylar, milletimizin güçsüzlüğünden değil, işbaşındaki yönetimlerin aciz, korkak ve teslimiyetçi tavırlarından ortaya çıkmıştır" dedi. Bahçeli, zafer sonucunda bağımsızlığın ilan edilirken, imparatorluktan milli devlete, saltanattan milli egemenliğe, ümmetten millete, tebadan vatandaşa, meşrutiyetten demokrasiye dönüşüm projesinin, Cumhuriyet'in ilanı ile hayata geçirildiğini kaydetti.

Atatürk'ün 'Hiçbir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük olan gayeyi elde etmek için gereken en belli başlı vasıtadır. Gaye fikirdir. Bir fikrin istihsaline dayanmayan bir zafer payidar olamaz' sözlerini anımsatan Bahçeli, bu bayram gününe vesile olan zaferin yanısıra milli duyguların, millet sevgisinin ve Türklük ruhunun yaşatılmasının temel hedef olmasını gerektiğini savundu. Bahçeli şunları kaydetti:

"Büyük zaferden 84 yıl sonra, niteliksiz yönetimlerin elinde milli birliği ve kardeşliği yeniden tartışılmaya çalışan, milli sınırları üzerinde yeni senaryolar yazılmaya başlanan içinde bulunduğumuz dönemde, bizlere rehber olacak duygular 'Büyük Taarruz'un zafer ruhunda saklıdır. Zaferle sonuçlanan bu asil mücadele, nasıl Anadolu'nun Türklük senedi olmuş ise, yeni Ağustos ayında kazanılan 1071 Malazgirt Zaferi de Anadolu'nun Türkler'e müjdelenmesidir. Bu tarihten sonra Türkler, yüksek yönetme yetenekleri, insan sevgileri, dini hoşgörüleri ile Anadolu'yu vatan yapabilmişlerdir. Ağustos ayı; Türkler için başarının, kazanmanın ve zaferin adıdır. Her birinin Anadolu'nun bizim olmasında ayrı ayrı önemi ve yeri vardır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk'ün mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title