Haberler

Ankara: MHP'de Kurultay Heyecanı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Adayım ve kongre salonuna gireceğim" diyen MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ için, "Adı geçen kişi MHP'ye üye bile olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ'ın "MHP'nin içine sızmakla görevlendirilmiş kişi" olduğunu iddia eden Bahçeli, "O'na verilmiş bir görev vardır ve bu görev 19 Kasım'a kadar devam edecektir. Kongreye hukuk dışı bir zorlama olursa bunun hesabını AK Parti'ye sorarız" dedi. Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Merkez yönetimini ağır bir dille eleştiren ve "Adayım, kongre salonuna gireceğim" açıklaması yapan Ümit Özdağ ile ilgili sorular karşısında sinirlendi. Özdağ'dan 'o kişi' ve 'adı geçen kişi' diye söz eden Bahçeli, Özdağ'ı MHP'yi karıştırmak için görevlendirilmiş biri olarak tanımladı. "O kişinin son günlerdeki değerlendirmeleri bir araya alınınca nasıl bir ruh yapısında olduğu anlaşılacaktır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"MHP karanlık ilişkilerden aydınlık gelecek bekleyemez. Verilmiş bir görev vardır, bu görev 19 Kasım'a kadar devam edecektir. Bu gelişmeler bir dizi film gibi medyada yer alıyor, oysa medyanın ülkemizin daha önemli konularına ağırlık vermesi gerekir".

Kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Özdağ'ın adaylığının devam ettiğini açıkladığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Kongreye hukuk dışı bir zorlama olursa bunun hesabını AK Parti'ye sorarız" karşılığını verdi. Bahçeli, Özdağ'ın kurultayda aday olup olamayacağı yönündeki soruyu şu cevabı verdi:

"Adı geçen kişi Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye dahi olamaz. Bazı karanlık noktaların aydınlığa kavuşturulması gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi farklı bir partidir. Bir takım dayatmalar ve medyada yer alan yönlendirilmelerden bir sonuç alınamaz".

Bahçeli, son dönemlerdeki açıklamalarıyla gündeme oturan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın açıklamalarına ilişkin bir soruya, "Sayın Ağar'ın biraz daha açıklama yapması lazım, ben kendisini anlamakta zorluk çekiyorum" cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title