Haberler

Ankara: Mgk'da Terörle Mücadeledeki Kararlılık Yinelendi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısında, terörle mücadeledeki kararlılık yinelendi. Kurulda, Türkiye'nin AB sürecini de ele alınarak, katılım sürecinin ulusal yararlar doğrultusunda kararlı bir şekilde yürütülmesini teyit edildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısında, terörle mücadeledeki kararlılık yinelendi. Kurulda, Türkiye'nin AB sürecini de ele alınarak, katılım sürecinin ulusal yararlar doğrultusunda kararlı bir şekilde yürütülmesini teyit edildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kurul toplantısında, ülke güvenliği yönünden iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirilmesinin yapıldığı ve terörle mücadelenin sürdürülmesinin öneminin vurgulandığı belirtildi. Filistin Ulusal Yönetimi ve İsrail'de gerçekleştirilen genel seçimler çerçevesinde Ortadoğu'daki mevcut durumun da değerlendirildiği belirtilen açıklamada, ilgili tarafların şiddeti tırmandırabilecek adımlardan kaçınmalarının ve müzakereleri başlatmak için elverişli siyasi ortamın tesis edilmesi ilgili sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini sağlamak için Türkiye'nin her iki tarafla geliştirdiği ilişkiyi sürdürmesi ve Filistin halkının içinde bulunduğu olumsuz yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik yardım faaliyetlerine devam ettirilmesi üzerinde durulduğu vurgulandı. AB'ye katılım müzakerelerinin 3 Ekim 2005 tarihinde açılmasını müteakiben 35 konu başlığı altında yürütülmekte olan tarama süreci ve 12 Haziran 2006 tarihinde başlayan üyelik müzakere aşamasının da değerlendirildiği belirtilen açıklamada, "AB'ye katılım sürecine ulusal yararlarımız doğrultusunda kararlı bir biçimde yürütüleceği teyit edilmiştir. Ortak bir Avrupa Hava Sahası düzenlenmesine yönelik bir yaklaşım olan Tek Avrupa Sahası Projesi'nin amacı, temel prensipleri ve ülkemize olan etkileri ile söz konusu projeye yönelik uyum çalışmaları ele alınmış ve Tek Avrupa Hava Sahası'na katılım konusunda ilgili kurumlar tarafından alınacak önlemler değerlendirilmiştir. Ayrıca, sağlık politikamız çerçevesinde Ulusal Hedef ve Stratejiler, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde sağlık alanında yapılan çalışmalar ele alınmıştır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title