Haberler

Ankara: Merkel Başbakanlık'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Resmi Törenle Karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i resmi törenle karşıladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak bugün Ankara'ya gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Merkel için Başbakanlık Merkez Bina'da resmi karşılama töreni düzenlendi. Başbakan Erdoğan tarafından karşılanan Merkel, iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Karşılama törenine Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve diğer ilgililer katıldı.

Karşılama töreni sırasında Başbakanlık Merkez Bina'da iki ülke bayrakları göndere çekildi. Almanya Başbakanı Merkel, Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez Türkiye'ye resmi ziyarette bulunuyor. Başbakan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel arasındaki görüşmelerde öncelikli olarak Türkiye-AB ilişkileri ele alınacak. Başbakan Erdoğan, Merkel'e Türkiye'nin son dönemde gerçekleştirdiği reform çalışmalarını aktaracak. Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler, Almanya'da yaşayan Türkler'in sıkıntıları ve Türkler'in entegrasyonuyla ilgili çalışmalar, Kıbrıs sorununun çözümünde yaşanan gelişmeler ve diğer bölgesel sorunlar da gündem gelecek. Erdoğan ve Merkel, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title