Haberler

Ankara: Meb'in "Ücretsiz Ders Kitabı Projesi" Basım İhalesi Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ücretsiz dağıtacağı ders kitapları basımı için ihaleye çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ücretsiz dağıtacağı ders kitapları basımı için ihaleye çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hasanoğlan'da bulunan Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde gerçekleştirilen ihale öncesi konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, firma yetkililerini kitapların kaliteli basılmasını ve basımın şartnamede belirtilen sürede tamamlanmasını isteyerek, uyarılarda bulundu. Işık, "Kitapların sağlam ve kaliteli basılmasını, kitaplarda resimlerin daha net olmasını istiyoruz. Renkleri karışmış çamur gibi resim istemiyoruz" dedi. Daha sonra Kamu İhale Kanunu çerçevesinde "pazarlık usulü" yapılan ihaleye geçildi. İhaleye, Pelin Ofset Tipo Matbaacılık, Kelebek Matbaacılık, Rotamat, Semih Ofset, Cem Veb Ofset, Evos Basım Yayın, Ajans Türk, Vebsan Veb Ofset, İhlas Gazetecilik, Uniprint Ofset, Doğan Ofset, Etam Eğitim, Morpa Kültür Yayınları, Saray Matbaacılık, Feza Gazetecilik, İmaj ve Star Medya olmak üzere toplam 17 firma katıldı. Firmalar 74 kalem ilk ve orta dereceli okulların ders kitaplarının basımı için teklif verdi. Komisyon, 28 milyon 202 bin adet kitabın basımı için ihaleye teklif veren firmaların "ihale şartnamesine uygunluk ve yeterlilik" durumlarını inceledi. Komisyon, yaptığı değerlendirmenin ardından Rotamat ve Morpa Kültür Yayınları firmalarının bu çerçevede ihaleye katılamayacağını açıkladı. Firmalardan 2 teklifin alındığı ihalede, 15 firma teklif fiyatlarını komisyona sundu. Bu firmalardan forma başına en düşük fiyatı 0.115 YTL ile Ajans Türk, 0.117 YTL ile İmaj İç ve Dış Ticaret A.Ş. ile Star Medya verdi. En yüksek teklif ise 0.145 YTL ile Etam Eğitim Tanıtım ve Müşavirlik Hizmetleri Ticaret A.Ş.'den geldi.

İkinci turda firmalardan teklifler alınarak, ihale komisyonunun bugünkü çalışmaları sonlandırıldı. İkinci teklif fiyatlarda firmalar forma başına 0.109 YTL'ye kadar fiyat indirdiği gözlendi. İhale Komisyonu, ikinci fiyatların alınması sonrasında firmaların basım işini yapabilme kapasitelerini ve verilen fiyat durumlarını inceleyerek, bir karara bağlayacak. Komisyonun, inceleme ve çalışmalarını tamamladıktan sonra ilgili firmalara ihale sonuçlarını bildireceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title