Haberler

Ankara Mağdur Olmasın Diye Bunu Konuşuyoruz"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın sahte senetle icra takibi yaptığı iddialarına ilişkin, "Diyorlar ki 'Siz niye Mansur Yavaş'ın üstüne gidiyorsunuz, onu mağdur durumuna düşürüyorsunuz.' Biz, Ankara mağdur olmasın diye bunu konuşuyoruz." dedi.

Ünal, AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi adayı Osman Karaaslan'ın seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz gecesi millet mutabakatı sonrasında kurulduğunu söyledi.

AK Parti ile MHP arasında kurulan birlikteliğin masabaşı ittifakı olmadığını belirten Ünal, "Cumhur İttifakı arka kapılarda pazarlıklarla yapılan bir ittifak değildir. Cumhur İttifakı bu milletin gönlüyle, kalbiyle, ruhuyla kurduğu, millet aşkına dayalı bir birlikteliktir." ifadelerini kullandı.

"Millet İttifakı ismini hak etmiyorlar"

Ünal, Millet İttifakı'nı kuran partilerin milletin istikbaline kastedenlerle aynı şeyi söylediğini belirterek, şunları kaydetti:

"O gün tankların arasından sıvışıp kaçanlar, Millet İttifakı ismini hak etmiyor. O güne 'tiyatro', 'kontrollü darbe' diyenler ve o gece darbe yapmak isterken yakalanıp Türk yargısına hesap verenlere ve o hesabı soran mahkemelere laf söyleyenler, Millet İttifakı adını hak edemezler. O yüzden onlara zillet ittifakı diyoruz. Bu millet neye zillet der? Eğer bayrağınıza, istiklalinize, istikbalinize ve ezana saygınız yoksa bunun adı zillettir."

Cumhur İttifakı'nın olası bir oy kaybına en çok PKK ve FETÖ'nün sevineceğinin altını çizen Ünal, Millet İttifakı'nın milletin derdiyle dertlenmeyerek terör örgütleriyle birlikte olmayı seçtiğini belirtti.

"Şehri emanet alacak kişinin güvenilir olması gerekir"

Ünal, 31 Mart seçimlerinin memleket meselesi olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın oy kaybetmesini bekleyen Türkiye düşmanlarını sevindirmeyeceklerini söyledi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'la ilgili iddialara da değinen Ünal, "Şehri emanet alacak kişinin güvenilir olması gerekir. Yargıtay tarafından onaylanmış sahte senetle alacak takibi yapan birisi şehrül emin olabilir mi? Ona şehri emanet edebilir miyiz? 28 dava ve 600 bin dolarlık bir senet." diye konuştu.

Ünal, 600 bin dolarlık rakamı Yavaş'a sormak zorunda olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Diyorlar ki, 'Siz niye Mansur Yavaş'ın üstüne gidiyorsunuz, onu mağdur durumuna düşürüyorsunuz.' Biz, Ankara mağdur olmasın diye bunu konuşuyoruz. 2016 yılında Yargıtayın verdiği karar onaylanmış mı? Onaylanmış. Sahte senetle icra takibi yaptığı ortaya çıkmış mı? Çıkmış. Diyoruz ki, 'Bu 600 bin dolar neyin alacağı?' Cevap yok. Sen bu adamın müvekkili misin? Yok. Bu adamla aranda sözleşme var mı? Yok. Bu adam senin arkadaşın mı? Evet. Sen nasıl temiz siyasetten bahsediyorsun."

Gölbaşı'ndaki programları kapsamında esnafı ziyaret eden Ünal, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi yakınında bulunan kafelerde gençlerle sohbet etti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mansur Yavaş AK Parti Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title