Haberler

Ankara: Lübnan'a Asker Gönderilmesi

Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda Meclis'ten yetki alan hükümet, çalışmalarına hız verdi.

Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda Meclis'ten yetki alan hükümet, çalışmalarına hız verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nda saat 14.00'de Lübnan'a gönderilecek birlikle ilgili ilk teknik toplantı başladı. Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantıya, Kızılay ve Başbakanlık Kriz Koordinasyon Merkezi yetkilileri davet edildi. Toplantıda Lübnan'a gönderilecek insani yardım çalışmaları geniş kapsamlı olarak değerlendirilecek. Toplantıda hükümetin Genelkurmay'a Lübnan'a gönderilecek askeri gücün niteliği ve tanımı hakkında bilgi vermesi öngörülüyor. Ayrıca kısa süre içinde bir keşif timinin Lübnan'a giderek görevin niteliği ve kapsamı konusunda incelemeler yapması ve bir görev raporunun hazırlanmasıyla ilgili konular da bugünkü toplantıda ele alınacak.

Öte yandan, Genelkurmay yetkililerinin de Lübnan'a gönderilecek birlikle ilgili önceden hazırlanan olasılıkları hükümet yetkililerine sunması bekleniyor. Toplantıda 16 Eylül'de New York'taki BM Gene Sekreterliği'ne gidecek heyetle ilgili son durum değerlendirmelerinin yapılması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title