Haberler

Ankara: Laiklik Tartışmalarına Kutan da Katıldı

Son Dönemde Yaşanan Laiklik Tartışmalarına Sp Genel Başkanı Recai Kutan da Katıldı. Laiklik Tanımının Yeniden Yapılmasını İsteyen Kutan, Herkesin Kabul Edeceği Bir Laiklik Tanımın Bir An Önce Yapılarak Tartışmalara Son Verilmesi Gerektiğini Vurguladı.

Son dönemde yaşanan laiklik tartışmalarına SP Genel Başkanı Recai Kutan da katıldı. Laiklik tanımının yeniden yapılmasını isteyen Kutan, herkesin kabul edeceği bir laiklik tanımın bir an önce yapılarak tartışmalara son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kutan, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Son dönemde yaşanan "irtica" ve "laiklik" tartışmalarını değerlendiren Kutan, bu tartışmaların artık aşılması gerektiğini kaydetti. Toplum kesimleri arasında gerginlik olmaması için herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen SP lideri Kutan, "Millet artık bu tartışmalardan bıkmıştır. Anayasa'nın 2. maddesinde yer alan 'demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti' ilkeleri tam anlamıyla hayata geçirilmelidir" diye konuştu.

Herkesin kabul edeceği laiklik tarifi yapılması gerektiğini vurgulayan Kutan, gerçek laikliğin din ve vicdan özgürlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Laikliğin aynı zamanda dini kavramlarda serbestçe eğitim yapma ve teşkilatlanma imkanını da kapsadığını dile getiren Kutan, "Saadet Partisi'nin programında da laikliğe bakışımız 'Hiç kimse ve hiçbir kurum, din ve kanaatler konusunda başkasına zorlama yapamaz' şeklindedir'' açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title