Haberler

Ankara: Kral Abdullah Al Suud'un Türkiye Ziyareti

40 yıl aradan sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Al Suud için hazırlıklar tamamlanırken, Kral'dan önce Suudi heyeti Ankara'ya gelmeye başladı.

40 yıl aradan sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Al Suud için hazırlıklar tamamlanırken, Kral'dan önce Suudi heyeti Ankara'ya gelmeye başladı.

Ankara Esenboğa Havaalanı'na Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdullaziz Al Suud ile birlikte Türkiye'yi ziyaret edecek olan 400'e yakın işadamı gelmeye başladı. Suudi Arabistan Kraliyet Havayolları'na ait uçaklarla Ankara'ya gelen işadamları için alanda çoğunluğu 34 plakadan oluşan "Mercedes" marka özel makam araçları hazır bekletildi. Gelen heyetler, bu araçlarla kalacakları otellere taşınmaya başladı. Kral Abdullah, prens ve işadamlarından oluşan heyetin Ankara ve İstanbul'daki temaslarında kullanması için toplan 160 araç temin eden "Avansis" isimli şirket, makam aracı olarak ise Suudi Arabistan Kralı ve beraberindeki heyete sadece "Mercedes" ve "BMW" markalı araçları kiraladı. Ayrıca, Suudi Arabistan Kralı'nın ikili resmi temaslarda bulunmasının dışında ticari düzeyde görüşmelerde bulunacak Prens için aynı şirket özel olarak 16 araç tahsis etti. Suudi Arabistan Kralı tarafından Ankara'da 3 ayrı otelde 600'e yakın oda kiralanırken, otellerde 400 kişilik heyetin kalması bekleniyor.

Esenboğa Havaalanı'nda hazırlıklar kapsamında VIP Salonu önündeki bayrak direklerine Suudi Arabistan bayrakları asıldı. Heyetler Suudi Arabistan'ın İstanbul Büyükelçisi tarafından karşılanıyor. Edinilen bilgilere göre, başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk işadamlarıyla biraraya gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile beraberindeki heyet, gümrük, ulaştırma ve askeri alanlarda işbirliği anlaşmaları yapacak. Suudi Arabistan Kralı ve beraberindeki heyetin Türkiye'ye ziyareti aynı zamanda Türk medyasının da ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı medya mensupları alanda Suudi Arabistan heyeti ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah Al Suud'un gelişini canlı bağlantılarla tüm dünyaya duyurmaya başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title