Haberler

Ankara: Kızılay'dan Milletvekillerine Brifing

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Beraberindeki Heyet, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyelerine, Güvenli Kan Temini Projesi Hakkında Bilgi Verdi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki heyet, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerine, Güvenli Kan Temini Projesi hakkında bilgi verdi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, milletvekilleriyle gönüllü kan bağışı konusunda TBMM'de sohbet ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her 6 ayda bir düzenli olarak kan verdiğini açıkladı. Komisyon Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, 1983 yılında çıkarılan 2857 Sayılı Kan Kanunu'nda birtakım eksiklikler bulunduğunu söyledi. Bu eksiklikleri gidermek için Sağlık Bakanlığı'nın bir tasarı hazırlayarak Bakanlar Kurulu'na sunduğunu belirten Erdöl, tasarının yakında Meclis'e geleceğini bildirdi. Erdöl, ''Tasarı, kan toplama, kan işleme, işlenen kandan oluşacak plazmadan ürün elde etme ve bu ürünlerin hastalara aktarılmasında birtakım yenilikler getiriyor'' diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, ilgili tasarıdaki bazı düzenlemeler konusunda komisyon üyelerinden yardım isteyerek, ''Güvenli Kan Temini Projesi, ülkemizin ulusal bir kan projesidir. Projeye herkes sahip çıkmalı'' açıklamasında bulundu. Küçükali, milletvekilleriyle gönüllü kan bağışı konusunda sohbet ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her 6 ayda bir düzenli olarak kan verdiğini ifade etti. Kızılay Kan Hizmetleri Yönetim Bölümü Müdürü Armağan Aksoy, projeyle ilgili komisyon üyelerine sunum yaptı. Projeye Haziran 2005 tarihinde başlandığını belirten Aksoy, buna göre Türkiye'nin 6 bölgeye ayrıldığını ve bu bölgelerde kan merkezleri ve istasyonları kurulduğunu anlattı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, İzmir'de Y.O. adlı çocuğun kandan HIV virüsü almasına değinerek, ''Böyle bir sorun olduğu zaman mesuliyet Kızılay'ın mı, Sağlık Bakanlığı'nın mı?'' diye sordu. Aksoy, Sağlık Bakanlığı'nın HIV virüsüyle ilgili istatistiklerine göre, 40 pozitif olayla karşılaşıldığını bildirdi. Bunlardan 3'ünün Kızılay ile ilintili olduğunu ifade eden Aksoy, ''Toplum en güvenli kanı istiyor ama dünyanın hiçbir yerinde de yüzde 100 transfizyon güvenliği yok'' karşılığını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title