Haberler

Ankara: "Karayolu Taşımacığlığı ve Denetimi Konferansı İl Emniyet Müdürleri Toplantısı"

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Karayolu Taşımacılığı Konusunda Alt Yapı Çalışmaları Kadar, Etkili ve Sürekli Denetimlerin de Çok Önemli Olduğunu Belirterek, İl Emniyet Müdürleri'nin Bu Konuda Çalışmalarında Daha Hassas Olmaları Gerektiğini Söyledi. Aksu Ayrıca, Hükümet Olarak Başlattıkları Duble Yol Seferberliğiyle Trafik Kazaların Önemli Oranda Azalmasına Katkı Sağladıklarını Söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, karayolu taşımacılığı konusunda alt yapı çalışmaları kadar, etkili ve sürekli denetimlerin de çok önemli olduğunu belirterek, İl Emniyet Müdürleri'nin bu konuda çalışmalarında daha hassas olmaları gerektiğini söyledi. Aksu ayrıca, hükümet olarak başlattıkları duble yol seferberliğiyle trafik kazaların önemli oranda azalmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Aksu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Sürmeli Otel'de

gerçekleştirilen "Karayolu Taşımacılığı ve Denetimi Konferansı İl Emniyet

Müdürleri Toplantısı"na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Aksu, 4925

Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'nun çok kapsamlı, modern, her ihtimal düşünülerek çıkarılmış bir yasa olduğunu söyledi. Hükümetlerinin birer reform niteliğindeki çalışmalarla taşımacılık ve haberleşme sektörlerinin çağdaş ülkelerdeki teknolojik yapılara kavuşturulduğuna inandığını ifade eden Aksu, bugüne kadar layıkıyla el atılmayan karayolu taşımacılığında Ulaştırma Bakanlığı'nca geniş kapsamlı ve etkin düzenlemeler yapıldığını da belirtti. Aksu, yapılan bu düzenlemelerin ülke genelinde uygulanabilirliğinin sağlanması için gereken hassasiyeti İl Emniyet

Müdürleri'nin göstereceğine inandığını belirterek. İl Emniyet Müdürleri'nde de

Ulaştırma Bakanlığı'ndan gönderilen yazıların titizlikle takip etmeleri ve

anlaşılmayan hususlarda ilgili birimlerle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Karayolu trafik güvenliğinin, ülke ekonomisinden ulaşım politikalarına, eğitimden teknik alt yapıya, mevzuattan denetlemeye kadar geniş bir yelpazede yer aldığını kaydeden Aksu, "Bu çeşitlilik sorunun her yönüyle bütünlük içinde ele alınmasını zorunlu kılmaktadır. Trafik sorunun çözümü için birçok önemli faaliyetin eş zamanlı yürütülmesi gerektiğinin farkındayız. Hükümetimiz bir yandan karayolu alt yapısının iyileştirilmesi, yeni yasal düzenlemelerin uygulamaya konulması ve gerekli denetimlerin eksiksiz yerine getirilmesi suretiyle kazaları en aza indirmeye çalışırken bir yandan da bütün vatandaşlarımıza ortak trafik bilinci ve ahlakını oluşturma gayreti içinde olmuştur. Yaptığımız çalışmalarda öncelikle, trafik güvenliğinin sağlanmasında önemli unsurlardan birisi olarak gördüğümüz yasal düzenleme çerçevesinde Karayolları Taşıma Kanunu'nu çıkardık. Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılamasına Dair Kanun Tasarısı'da komisyonlardan geçti, TBMM'nin gündemindedir. İnşallah bu dönem bu yasayı da çıkarırız" diye konuştu.

Trafik güvenliğinin sağlanmasında uzun yıllar ihmal edilen alt yapı

sorunlarına çözüm bulmanın da en önemli aşamalardan biri olduğunu belirten

Aksu, hükümet olarak bu konuya da ağırlık verdiklerini söyledi. Aksu şunları

kaydetti:

"Bir taraftan karayolundaki otoyol ve diğer faaliyetler devam ederken, bir yandan da duble yol seferberliği başlatmış olduk. Biz iktidar olmadan önce 15 bin kilometre duble yol vaad ederek işe başladık. Türkiye'de 2002 yılı sonuna kadar karayolları tarihinde yapılan toplam bölünmüş yol 4 bin 326 kilometre iken, bizim iktidarımız döneminde bu yapılan duble yol yaklaşık 7 bin kilometreye ulaşmış durumdadır. Bu hizmet önceki dönemlere oranla kazalarda önemli oranda azalmalar meydana gelmiştir. Bunun sonucu olarak can kaybı, yaralı ve milli servet kaybı da o oranda azalmıştır. Yapılan çalışmalarla ülkemizde ulaşım denildiğinde sadece kara yolları düşünülüyor olmaktan çıkarılarak, bu önemli projelerde hava yolu, demir yolu ve deniz yolu taşımacığının yaygınlaştırılmasına yönelik de yine hükümetimizce bir dizi tedbirler alınmıştır. Alternatif taşıma sistemlerini geliştirilmesiyle nispeten kara yolunun taşımacılıktaki payı azaltılmış ve böylece kara yolu trafik kazaları ve sonrasındaki ölüm ve yaralanmalar da hissedilir derecede iyileşmeler sağlanmıştır. Bu elde edilen verilen hükümetimizin uygulamaya koyduğu politikaların öve aldığı kararların ne kadar doğru ve isabetli

olduğunu da göstermektedir."

Aksu, sadece yasal düzenleme ve alt yapı çalışmalarının trafik sorununu çözmekte yeterli olmadığına da dikkat çekerek, İl Emniyet Müdürleri'nden etkili ve sürekli denetimlere daha da ağırlık vermelerini istedi. Aksu, asayiş konularında da emniyet mensuplarını sosyal sorumluluklarının bilincinde olarak, çalışmalarını yürütmeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title