Haberler

Ankara: Kamu-sen'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, son günlerde yaşanan terör olayları sonrasında dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan beklenen somut kararların çıkmadığını belirterek, "Dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan sonra dağ fare doğurdu. Yeter, Şehit kanları dursun, aileler artık ağlamasın" dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, son günlerde yaşanan terör olayları sonrasında dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan beklenen somut kararların çıkmadığını belirterek, "Dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan sonra dağ fare doğurdu. Yeter, Şehit kanları dursun, aileler artık ağlamasın" dedi.

Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Derneğin Denetim Kurulu Başkanı Ali Dursun Türüdü tarafından ağırlanan Türkiye Kamu-Sen heyeti adına bir açıklama yapan Akyıldız, "Yeter, şehit kanları artık dursun. Yeter, aileler artık ağlamasın. Yeter, artık bu hain terörün kökü bir an önce kazınsın. Yeter, sabrımız kalmadı, artık Hükümet somut adım atsın" şeklinde konuşmasına başladı. Şehit aileleriyle nispeten acının ve kederin daha az olduğu sakin bir gündemde birlikte olmayı arzuladıklarını ifade eden Akyıldız, "Ama maalesef nasip, günlerdir ardı arkası kesilmeyen şehit haberleri arasında imiş. Hepimizin malumu gün geçmiyor ki haber bültenlerimizde hain terörün genç yaşında aramızdan söküp aldığı onlarca fidanla, arkalarından yürek yakan ağıtlarıyla gözü yaşlı ana, baba, bacı, eş ve küçücük yavrulara rastlamayalım" açıklamasında bulundu.

Şehit haberlerine artık yüreklerin dayanmadığını kaydeden Akyıldız şöyle devam etti:

"Yıllarca bazı iç ve dış hainler tarafından beslenen kahpe terör odakları şimdilerde yeniden sahnede. Peki mevcut hükümet neden bu acıları dindirmek adına somut adımlar atmıyor? Bu soruyu Türkiye Kamu-Sen Genel başkanı olarak değil, öncelikle bir baba olarak sormak istiyorum. Daha kaç evladımızın şehit cenazesinde saf tutacağız. Bu soruları Hükümetten biri ya da birileri cevaplamalı. ABD'nin menfaatleri uğruna yıllarca teröre karşı bizi çocuk misali avuttuğu 'destek sözü' hani nerede? Hükümetin, terörü bitirmek adına son dönemde atacağını vaat ettiği adım için illa onlarca şehidimizin kanının dökülmesi, ailelerin yüreklerine kor düşmesi mi gerekliydi? Türkiye Kamu-Sen olarak, Hükümetin hain teröre karşı atacağı her somut adımı desteklemekle birlikte, bu girişimlerin maalesef geç kaldığını düşünmekteyiz. Birkaç gündür takip ettiğimiz adımlar daha önce atılmış olsaydı, onlarca gencecik Türk evladının acılarını yaşamamış olacaktık."

Konuşmasında, akşam haberleri izlediği sırada, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun, yarasının buruk acısının kolay kolay dindirilemeyeceğini anladığını ifade eden Akyıldız, Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısını da 'dağ, fare doğurdu' diye değerlendirdi. Hükümetin, terörle mücadele konusunda bir acziyet içinde bulunduğunu ifade eden Akyıldız, terörü kınadığını bildirdi. Akyıldız, terörün taviz verilmeyecek ve sabır gösterilmeyecek tek konu olduğunu sözlerine ekledi. Ziyarette konuşan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Türüdü ise teröre 25 yıldır büyük kayıplar verildiğini, teröre destek veren ülkelerin hala "dost ve müttefik" diye nitelendiğini söyledi. İsrail'in bir askeri için başlattığı harekatta 300'e yakın sivili öldürdüğünü, ABD'nin de buna destek verdiğini vurgulayan Türüdü, "Biz niçin bunlardan hesap soramıyoruz?" dedi.

Türüdü, Türkiye'deki mevcut gidişatın, terörün yeniden tırmanacağını gösterdiğini kaydetti. Ziyaret sırasında konuşan bir şehit babası Servet Gökbulut da Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda ülkeyi 4 yandan kuşatan düşmanı tanksız ve topsuz olduğu halde yenilgiye uğrattığını vurgulayarak, "Şimdi tankımız var topumuz var; niçin bunları ortadan kaldıramıyoruz?" şeklinde konuştu.

Gökbulut, 4 yaşındaki torununa, 'Büyüyünce ne olacaksın?' diye sorduğunda "hırsız" yanıtını aldığını ifade ederek Türkiye'nin neden bu hale geldiğine anlam veremediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title