Haberler

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan Seminer

Güncelleme:

Ankara Kalkınma Ajansı, "Fırsatlar, Zorluklar ve Riskler" başlıklı seminer düzenleyecek.

Ankara Kalkınma Ajansı, "2023 Vizyonuna Doğru İnovasyon ve Girişimcilik: Fırsatlar, Zorluklar ve Riskler" başlıklı seminer düzenleyecek.

Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Ankara Kalkınma Ajansı, inovasyon ve girişimcilik potansiyelinin artması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Ajans yürüttüğü eğitim programları kapsamında kurulduğu günden bugüne birçok eğitim ve seminer programı düzenledi. Mesleki eğitim, kurumsal kapasite, proje döngüsü yönetimi, proje hazırlama, dış ticaret, inovasyon ve uygulamalı girişimcilik gibi birçok alanda eğitim programları düzenleyen Ankara Kalkınma Ajansı, son olarak 13 Şubat Çarşamba günü "2023 Vizyonuna Doğru İnovasyon ve Girişimcilik: Fırsatlar, Zorluklar ve Riskler" başlıklı bir seminer programı düzenleyecek.

Eğitmen Gökhan Yücel tarafından gerçekleştirilecek seminer programında, Dünya ekonomisinin ilk 10'unu oluşturan ülkelerin "inovasyon ekosistemlerini" ve "ulusal stratejileri" ele alınarak bu uygulamalardan Türkiye için çıkarımlarda bulunulacak.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, seminerle ilgili yaptığı açıklamada, Ajans olarak bir taraftan bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak yönünde destekler verirken, bir taraftan da bu hedefi daha iyi gerçekleştirmek üzere girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin oluşumu ve geliştirilmesini de ayrıca önemsediklerini vurguladı. Balcı, bu amaçla Ajansın, kurulduğu ilk günden itibaren paydaşlarla birlikte çalışmalar yürüttüğünü, bundan sonraki dönemde de girişimcilik ve inovasyon konularının geliştirilmesine daha çok ağırlık vermek istediklerini belirtti.

Ajansın düzenlemiş olduğu eğitim ve seminer programlarından bugüne kadar 10 binin üzerinde kişinin faydalandığını belirten Balcı, bu eğitim ve seminerlerin konularını da bölgenin ihtiyaçlarına göre belirlediklerinin altını çizdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Balcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title