Haberler

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan ODTÜ'ye Proje Desteği

Güncelleme:

ODTÜ tarafından hazırlanan, "Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Sektörü" projesine ait sözleşme imzalandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan, "Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Sektörü" projesine ait sözleşme imzalandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenen rüzgar teknolojileri sektörü ve etkileşim halinde olduğu diğer sektörlerle ilgili proje, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı tarafından imzalandı.

Projeye verdikleri destekten dolayı Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür eden Prof. Dr. Atalay, proje detaylarını şöyle özetledi: "Proje, Ankara başta olmak üzere rüzgar teknolojileri sektörü ve etkileşim halinde olduğu diğer sektörlerle ilgili şehirleri kapsayan, sektörel bir analiz yaparak kısa, orta ve uzun vadelerde sektörün ihtiyaçlarını ve yatırım planlarını tespit etmeyi hedeflemektedir. Bu ihtiyaç ve tespitler doğrultusunda rüzgar enerjisi, havacılık ve inşaat sektörlerindeki AR-GE yatırımlarını öncelik sırasına koymayı, kalifiye iş gücü yetiştirmeyi ve rüzgar teknolojilerinde Ankara'yı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız."

Rüzgar enerjisi gibi Türkiye için çok stratejik bir alanda oluşturulan bu projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirten Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Balcı da, ODTÜ tarafından yürütülecek proje çalışması sonucunda sektöre yönelik önemli tespitlerin yapılacağını söyledi. Balcı konuşmasına devamla, proje ile ayrıca sektörel yol haritalarının da ortaya koyulacağını, böylelikle Ankara'nın bu sektörde daha fazla rol oynamasının mümkün olabileceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Asım Balcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title