Haberler

Ankara Kalesi ve Civarı Düzenleniyor

Ankara Kalesi ve civarı eski tarihi görüntüsüne kavuşturuluyor.

Ankara Kalesi ve civarı eski tarihi görüntüsüne kavuşturuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Kalesi ve civarını eski tarihi görüntüsüne kavuşturmak için, öncelikle bölgenin yıllardır kanayan yarası olan alt yapı sorunu çözmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı.

Bu kapsamda, bölgeye toplam 2 bin 850 metre atık su, bin 550 metre yağmur suyu, 2 bin 650 metre içme ve kullanma suyu borusu döşenecek. Ayrıca, kale ve civarında çirkin görüntüye neden olan tüm kablolar yer altına alınacak.

Büyükşehir Belediyesi, kale içerisindeki trafik sorununu da çözüme kavuşturmak için kale içini kısmen trafiğe kapatarak, yaya bölgesi haline getirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Ankara Kalesi ve civarının restorasyon çalışmalarına başlanması yönündeki önemli bir engelin de ortadan kalkmış olacağını kaydetti.

Altyapı çalışmalarının, bölgedeki 380 civarındaki yapıyı ilgilendiren bir çalışma olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Çalışmaların etaplandırılarak, bölgedeki vatandaşlar ile esnaf, mümkün olduğunca mağdur edilmeyecek. Altyapı ile proje çalışması biten yerlerde de hemen sokak sağlıklaştırma (cephe düzenleme) çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Gündoğdu, yıl sonuna kadar bitmesi planlanan çalışmaların sonunda, hem bölgedeki çirkin ve çarpık görüntünün ortadan kaldırılacağını, hem alt yapı sorununun çözüme kavuşturulacağını hem de Ankara Kalesi'nin tarihi dokusuna uygun bir görüntüye kavuşacağını ifade ederek, "Başta Ankara Valiliği olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Böylece, baştan sona ele aldığımız ve dört bir tarafında aynı anda çalışmalarını sürdürdüğümüz Ulus, tarihi dokusu ve turistik yapılanmasıyla yepyeni bir çehreye kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Bu arada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, Ankara Kalesi trafiğinin rahatlatılması amacıyla 10. 00-18. 00 saatleri arasında bölgenin kısmen taşıt trafiğine kapatılması ve yaya bölgesi olmasına karar verdi.

Yeni kararla bölgede hizmet veren restoranlar mağdur edilmeyecek şekilde, bölge yaya bölgesi olacak.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title