Haberler

Ankara-Kabil Arasında İsimlendirme Protokolü

Güncelleme:

Başkan Gökçek İle Kabil Belediye Başkanı Navandish Arasında Öveçler 4. Cadde'ye "Kabil Caddesi" İsmi Verilmesi İçin Protokol İmzalandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Afganistan'ın Başkenti Kabil Belediye Başkanı Mohammad Younus Navandish arasında, Öveçler 4. Cadde'nin isminin "Kabil Caddesi" olarak değiştirilmesi için protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Binası Başkanlık Makamı'nda gerçekleştirilen "Ankara'da Bir Caddeye Kabil İsmi Verilmesine İlişkin Protokol" imza törenine Başkan Gökçek ile Konuk Başkan Navandish'in yanı sıra Kabil'den yetkililer katıldı.

İmza töreni öncesi protokolü basın mensuplarına okuyan Başkan Gökçek, sözlerine, "Ankara'da bir caddemize Kabil isminin verilmesine ilişkin bir protokolün imzalanması için bir aradayız" diyerek başladı.

Daha sonra protokolün tam metnini okuyan Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kabil Belediyesi arasında 2003 yılında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü'nü de hatırlatarak, bu çerçevede ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak geçtiğimiz ay Kabil Belediyesi'nin de en işlek caddelerinden birine "Ankara Caddesi" isminin verildiğini söyledi.

Kardeşlik protokolü kapsamında şimdi de Ankara'daki Öveçler 4. Cadde'ye "Kabil Caddesi" isminin verilmesinin uygun görüldüğünü ifade eden Başkan Gökçek, caddenin ayrıntılı bir haritasını da Konuk Başkan Mohammad Younus Navandish'e hediye ederek, "Arkadaşlarımız Sayın Başkan'ı bizzat yerinde de gezdirdi ve tam da arzu ettiği gibi bir yer olduğunu söyledi. Çetin Emeç Bulvarı ve Dikmen Caddesi arasındaki 1042 numaralı caddemiz, daha çok Afgan vatandaşlarımızın oturduğu ve bu yüzden tercih ettiğimiz bir cadde.

Caddenin uzunluğu 2850 metre. Buranın isminin Kabil olarak değiştirilmesini inşallah 11 Nisan'daki Meclis toplantımızda görüşerek karara bağlayacağız. İnşallah artık ayın 11'inden itibaren Ankara'da da bir Kabil Caddesi olacak" dedi.

-NAVANDİSH: "SAYGIDEĞER KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Başkan Gökçek'in ardından, "Saygıdeğer kardeşim Sayın Melih Gökçek Bey'e protokolü hazırlattığı ve imzalattığı için teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Başkan Navandish, geçtiğimiz ay Kabil'de Türkiye-Afganistan arasındaki dostluğun 90. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle ve görkemli törenlerle kutladıklarını söyledi.

Kabil'de bir caddeyi de "Ankara Caddesi" olarak hizmete açtıklarını ifade eden Kabil Belediye Başkanı Mohammad Younus Navandish, "Bu caddemiz, Kabil'in en nadide yerlerinden birisi" diye konuştu.

Düzenlenen etkinliklere ilişkin de bilgiler veren Navandish, "Ben çok sıcak misafirperverliğinizden dolayı kendim ve heyetim adına sizlere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından imza törenine geçen iki başkan, protokolü imzalayarak, birbirlerine hediye takdiminde bulundular. Başkan Gökçek'in işlemeli bir tabak hediye ettiği Navandish de Başkan Melih Gökçek'e, Kabil'in en değerli taşlarından oluşan bir satranç takımı takdim ederek, "Sayın Başkan sizi burada çeşitli oyunlarla engellemeye çalışıyorlar. Ama siz bu oyunları satrançtaki gibi aşarak, çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz" dedi.

-KABİL'DE "ANKARA", ANKARA'DA "KABİL" CADDESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Başkenti Kabil Belediyesi arasında mevcut tarihi ve kültürel bağların pekiştirilmesi ve geliştirilmesi için 14 Mart 2003 yılında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü çerçevesinde Kabil Belediyesi geçtiğimiz ay Kabil'de düzenlenen "Türk-Afgan Dostluk Günü"nde en işlek caddelerinden birine "Ankara Caddesi" ismini vermişti. Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği yanında bulunan ve yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki caddeye "Ankara Caddesi" ismini vererek onurlandıran Kabil, şimdi de Ankara'da onurlandırılacak.

İmzalanan protokol çerçevesinde 11 Nisan'da düzenlenecek Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında onay verilmesinin ardından Afgan halkının yoğun şekilde yaşadığı Öveçler 4. Cadde'ye, "Kabil Caddesi" ismi verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title