Haberler

Ankara İş Dünyası ile Ankara'daki Yabancı Misyon Temsilcileri Bir Araya Geldi

- Ankara iş dünyası ile Ankara'daki yabancı misyon temsilcileri bir araya geldiANKARA - Ankara Sanayi Odası'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyon Etnoğrafya müzesinde gerçekleşti.

- Ankara iş dünyası ile Ankara'daki yabancı misyon temsilcileri bir araya geldi

ANKARA - Ankara Sanayi Odası'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyon Etnoğrafya müzesinde gerçekleşti. Ankara iş dünyası ile Ankara'daki yabancı misyon temsilcilerini bir araya getiren resepsiyonda söz alan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Türkiye ekonomisini yüzde 5.14 büyüme gösterdi" dedi.

"Son büyüme rakamları gösterdi ki Türkiye ekonomisi tahmin edilenin ötesinde bir performans sergiliyor" diyerek sözlerine başlayan Özdebir," TÜİK 2017 yılının ilk yarısında Türkiye ekonomisini yüzde 5.14 büyüme gösterdiğini açıkladı. Büyümenin birleşenleri incelendiğinde oldukça sağlıklı bir büyüme olduğu net bir şekilde görülmektedir. 2. Çeyrekte ki yüzde 5.1 lik büyümede yatırımlar 2.8 puan ihracat 2.2 puan katkı sağlamıştır. Bu sene yüzde 6'lık büyüme performansı yakalamış ve bu rakam bizler için umut verici olmuştur. Türkiye ekonomisi doğal kaynağa dayalı bir ekonomi olmadığından, büyüyebilmek için üretim yapmış ve imalat kültürü geliştirmiştir. Enflasyon dışında neredeyse tüm ekonomik gerçekleşmeler oldukça olumludur buda bizi mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.

Kara gece, 15 Temmuza değinen Özdebir,"15 temmuz gibi korkunç bir süreci ekonomik olarak yalnızca bir çeyrek daralarak atlatan ve devamında yüzde 5 gibi ekonomik büyüme yakalayan kaç tane ülke olabilir. Biz sanayiciler olarak bu süreci yalnızca sosyal olarak değil ekonomik olarak ta yaşadık. Ancak bizlere korku salmaya çalışanlar umduklarını bulamadılar. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki ekonomik yönetimimiz 15 Temmuz sonrası dönemde zamanında ve yerinde tedbirler alarak bizlerin fikirlerini aldılar. Türkiye nin ilk önce şuanda içinde bulunduğu orta teknoloji sekmeninden ileri teknoloji sistemine sıçraması gerekmektedir. ASO'nunda yüzde 20 hisse ile içinde olduğu uzay ve havacılık ihtisas organize sanayi bölgesi de bütün bu coğrafyanın önemli bir merkezi olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Programda milletvekilleri STK lar ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title