Haberler

Ankara: İran Uçağının Türkiye'de Bekletilmesi

İran'ın Ankara Büyükelçisi Firouz Dowlatabadi, Bakanları Taşıyan Bir İran Uçağının Türkiye'de Bekletilmesine İlişkin Olayın 2 Ülke Arasında Bir Krize Neden Olmayacağını Belirterek, "Çok Önemli Bir Konu Değil, Ama Bizim Sitemimiz İranlı Bakan ve Gazetecileri Taşıyan Uçağın Sabaha Kadar Bekletilmesi ve Bir Üst Düzey Yetkiliye Ulaşılamamasıdır" Dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Firouz Dowlatabadi, bakanları taşıyan bir İran uçağının Türkiye'de bekletilmesine ilişkin olayın 2 ülke arasında bir krize neden olmayacağını belirterek, "Çok önemli bir konu değil, ama bizim sitemimiz İranlı bakan ve gazetecileri taşıyan uçağın sabaha kadar bekletilmesi ve bir üst düzey yetkiliye ulaşılamamasıdır" dedi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun İran ile ilgili toplantısına katılan İran'ın Ankara Büyükelçisi Dowlatabadi, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yakıtı bittiği için acil iniş yapan İran uçağının Türkiye'de uzun süre bekletilmesinin iki ülke arasında krize neden olup olmayacağının sorulması üzerine Dowlatabadi, "Hayır, bu çok önemli bir konu değil. İnsani hatalardan ortaya çıkmıştır. Tek taraflı izin verilmesinden kaynaklanıyor. Bizim bu konudaki sitemimiz, sabah saat 02'den sabah saatlerine kadar herhangi üst düzey bir yöneticiye ulaşılamamasından kaynaklanıyor. Yaklaşık 8 saat İranlı bakanlar ve basın mensupları uçakta bekletilmiştir" diye konuştu. İran'dan Suriye'ye giden uçakların Türkiye üzerinde durdurulmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine ise Dowlatabadi, bir kaç defa böyle bir durumun gerçekleştiğini belirterek, "Biz İran olarak Türkiye yasalarına saygı gösteriyoruz. Bunların çok özel, önemli konu olduğunu düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title